Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je od Španjolske 22:25 (12:13) i ispala je iz borbe za odličja

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je od Španjolske 22:25 (12:13) i ispala je iz borbe za odličja.

Najbolja igračica u hrvatskim redovima bila je vratarka Ivana Jelčić sa čak 16 obrana, Miranda Tatari je zabila pet golova, a Maja Zebić i Andrea Penezić po tri gola. Ključan trenutak utakmice zbio se u 40. minuti kada je zbog ozljede dvoboj napustila Penezić, a Španjolke su naše vodstvo od 16:15 učas serijom 4:0 pretvorile u 16:19.


"Utakmicu je prelomio izlazak Penezić, nismo imale dostojnu zamjenu. Španjolke, po meni, nisu bolje, igrali smo dosta s njima, znamo njihovu igru, ali ovo je bila utakmica u kojoj je sreća bila na njihovoj strani. Propustile smo veliku priliku", izjavila je Jelčić, koja imala čak 16 obrana, no nije mogla zaustaviti sve propuste u našoj obrani.


"Ne znam zašto smo izgubile, malo smo pale kada je izašla Penezić, ali mislim da nismo imale pravi pristup u ovoj utakmici. Španjolke su bile mirnije i koncentriranije u završnici, ali ja im neću priznati da su bolje od nas", izjavila je Lidija Horvat, dok je Sonja Bašić bila na pragu suza.


"Imali smo danas jako raspoloženu Jelčić na vratima, ali je u obrani bilo previše pogrešaka. Puštali smo ih kroz sredinu, a onda u završnici i na krilima. Onda se ozlijedila Penezić, za koju nemamo pravu zamjenu. Šteta, mogli smo se boriti za medalju. Za klasu smo bolje od Španjolki, imamo dužu klupu, ali danas nismo imale sreće", zaključila je Bašić.


Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić plasirali su se među deset finalista u klasi 470, ali neće moći konkurirati za medalje.


Izvrsno su otvorili dan s drugim mjestom u devetom plovu regate, što ih je približilo bronci, međutim u desetom plovu regate bili su tek na 22. mjestu nakon čega su ispali iz igre za medalje. Plov za odličja jedri se 9. kolovoza.


"Imali smo šansu, nismo je uspjeli iskoristiti. Glavu gore, idemo dalje, još jedrimo plov za odličja, idemo pokušati napraviti bolji rezultat nego u Kini gdje smo bili deveti. Jedrit ćemo naravno kao da idemo na medalju, kao i uvijek," kazao je Šime Fantela.

Za zlato će jedriti Australci Belcher/Page i Britanci Patience/Bithell. Bronci su zasad najbliži Argentinci Calabrese/de la Fuente, s malom prednošću u odnosu na Talijane Zandona/Zuccheti.


Enia Ninčević i Romana Župan su 15. nakon osam jedrenja za ženski 470. 13 bodova ih dijeli od desetog mjesta koje bi im donijelo plasman u plov za odličja koji se jedri 10. kolovoza. Ženski dvojci još imaju dva plova sutra. Enia i Romana su danas slično kao i Igor i Šime imale jedan odličan i jedan slabiji plov.


"Ovaj prvi plov je trebao biti savršen, u pet, s obzirom da smo prvu oznaku okrenule druge, ali bile su nam druge posadama za kostima, bila su četiri kruga, dozvoljeno pumpanje tako da je bilo dosta naporno i ušle smo osme. U drugom plovu nam nije išlo od samog početka. U ovoj floti je sve moguće tako da tih 13 bodova još stignemo," zadovoljna je Enia.

Na prvom mjestu ove discipline su Novozelanđanke Aleh i Powrie, ispred Britanki Mills/Clark i Nizozemki Westerhof/Berkhout.