Uoči nastupa na Olimpijskim igrama, svoja su razmišljanja s novinarima u Hrvatskoj kući razmijenili Karla Šitić i Ivan Horvat

Uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, svoja su razmišljanja s novinarima u Hrvatskoj kući razmijenili Karla Šitić i Ivan Horvat.


Karla Šitić nastupit će u plivačkoj utrci na 10 kilometara u – Hyde Parku.
„Nisam još trenirala na jezeru u Hyde Parku, no čujem da će temperatura vode biti između 18 i 20 stupnjeva, što meni odgovara. Natjecanje će pratiti preko 100 tisuća ljudi i bit će to uistinu zanimljivo i inspirativno. Plasman među 20 najboljih za mene bi bio veliki uspjeh“, rekla je 20-godišnja Karla Šitić.


Svjetski juniorski doprvak u skoku s motkom Ivan Horvat očekuje da će „njegove“ Olimpijske igre biti one u Rio de Janeiru 2016. godine, a posebice one 2020.
„Već sljedeće godine skakat ću 5.75 ili 5.80, a to će možda i na ovim Olimpijskim igrama biti dovoljno za medalju. Ja sam, međutim, ovdje došao učiti, skupljati iskustvo i autograme. Kvalifikacijska norma bit će 5.75, no možda bi se i s 5.60, dakle s mojim osobnim rekordom, moglo do finala“, kaže Horvat.