Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković osvojio je srebrno odličje na Olimpijskim igrama u Londonu

Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković osvojio je srebrno odličje na Olimpijskim igrama u Londonu. Zlatna medalja pripala je posadi Njemačke, a brončana Australije.


Iako su i u kvalifikacijama i u polufinalu ostvarili najbolja vremena, a ove su godine osvojili i Svjetski kup s tri pobjede u tri regate, naši veslači nisu u finalu uspjeli držati ritam s odličnom njemačkom posadom, za koju se znalo da će biti najveći suparnik za zlatnu medalju. Nijemci su krenuli silovito od samoga starta i vodili tijekom čitave utrke, dok je naša posada držala drugo mjesto koje je u finišu sačuvala pred nadolazećim svjetskim prvacima Australcima. Time su naši veslači osvojili prvu medalju za Hrvatsku na 30. Olimpijskim igrama u Londonu.
Nakon prvih 500 metara Njemačka je ima 86 stotinki ispred Hrvatske, na polovini utrke ta je prednost iznosila 95 stotinki, da bi utrka bila riješena u trećih 500 metara kada je Njemačka ostvarila dodatnu sekundu prednosti u odnosu na naš čamac.


I prije samog finiša bilo je jasno kako će zlato pripasti Njemačkoj, dok su Hrvatska i Australija, svjetski prvaci s posljednja dva SP-a (Hrvatska 2010, Australija 2011), vodile veliku borbu za srebro, a uspješnija je za 44 stotinke bila naša posada.


Njemačka, Hrvatska i Australija tako su potvrdile kako su posljednjih godina daleko ispred ostalih u četvercu na pariće. Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu na Bledu Australija je bila zlatna, Njemačka srebrna, a Hrvatska brončana, dok je 2010. na Novom Zelandu Hrvatska bila zlatna, a Australija brončana.