U Hrvatskoj kući danas je gostovala najbolja hrvatska atletičarka i velika kandidatkinja za olimpijsko odličje, Sandra Perković

U Hrvatskoj kući danas je gostovala najbolja hrvatska atletičarka i velika kandidatkinja za olimpijsko odličje, Sandra Perković. Iako su joj ovo prve Olimpijske igre, nervoze nema.


„Nema nervoze, već samo uzbuđenja zbog Olimpijskih igara, koje imaju neku posebnu čar. Sve što mi se sada događa je jako pozitivno i zato nisam nervozna“, rekla je Sandra.


Sandra ne bježi od uloge favoritkinje i procjene rezultata potrebnih za odličja:
„Zlato u Pekingu bilo je na 64 metra, a ove godine nas 20-ak baca preko te daljine. Standard diskaških rezultata je ove godine izuzetno visok. Za medalju će u Londonu trebati baciti preko 66 metara. Ja se, međutim, ne opterećujem suparnicama. Ako ja bacim koliko mogu i koliko očekujem, to će sasvim sigurno biti dovoljno za odličje.“


Ni varljivo i kišovito vrijeme u Londonu nimalo ju ne brine.
„Vremenska prognoza me ne opterećuje. Bacala sam po kiši u Eugenu, u Šangaju sam po kiši bacila hrvatski rekord… Nije problem u kiši nego o podlozi, a to će ovdje, mislim, biti uredu“, zaključila je dvostruka europska prvakinja i osvajačica Dijamantne lige.