U Press centru Hrvatske kuće u Londonu danas su s novinarima razgovarali Sanja Jovanović, Andrej Gaćina i izbornik rukometašica Vladimir Canjuga

U Press centru Hrvatske kuće u Londonu danas su s novinarima razgovarali naša najbolja plivačica Sanja Jovanović, stolnotenisač Andrej Gaćina i izbornik rukometašica Vladimir Canjuga.


„S obzirom da sam tek prije mjesec dana dobila pozivnicu i saznala da idem na Olimpijske igre bilo je teško tempirati formu. Ja sam, naime, bila sto posto sigurna da neću u London. Nakon dvije teške godine polagano se vraćam u europski i svjetski vrh. Mislim da ću s 29 godina još uvijek biti dovoljno mlada za Rio de Janeiro, pa nije nemoguće d nastupim i na tim Olimpijskim igrama“, rekla je Sanja Jovanović.


Andrej Gaćina je ulaskom u osminu finala vrlo zadovoljan, a o dvoboju s Tajpežaninom Ghuangom Chih-Yuanom rekao je sljedeće:
„Igrali smo međusobno već četiri puta, imam dvije pobjede i dva poraza. Znao sam, stoga, da imam dobre šanse za ulazak u četvrtfinale. Prvi set, u kojem sam vodio i izgubio, odlučio je cijeli meč jer bi da sam ga osvojio taj dvoboj otišao u suprotnom smjeru. Poznato je, naime, da je Chuang 'slab u glavi' i da se 'ukoči' kad mu suparnik povede.“


Izbornik naših rukometašica smatra da startni poraz od Brazilki nije bio nikakav ozbiljniji podbačaj, tim više što je nakon pobjede protiv Angole naša reprezentacija i dalje u igri za jedno od prva dva mjesta u supini.
„Hrvatska i europska javnost ne znaju da ženski rukomet u Brazilu nije isto što i muški. Brazilke su jedna od najatraktivnijih i najboljih izvaneuropskih ekipa. Nije to kao u muškom rukometu gdje izvan Europe nema konkurentnih momčadi. Dobar ženski rukomet se igra u cijelom svijetu“, rekao je Canjuga.