Predsjednik Josipović je izrazio optimizam i kada je riječ o rezultatima hrvatskih olimpijaca.

Olimpijske igre su velik događaj, događaj u kojem sportaši otvaraju vrata prijateljstvu i suradnji. I pobjednici, ali i oni koji to nisu imaju vrlo važnu ulogu, rekao je Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović otvarajući Hrvatsku kuću u Londonu.
Predsjednik je izrazio optimizam i kada je riječ o rezultatima hrvatskih olimpijaca. - Siguran sam da će ove Olimpijske igre biti uspješne za Hrvatsku, ne samo po broju medalja, već i po ovakvim popratnim sadržajima, rekao je Josipović.

Od hrvatskih olimpijaca novinarima u press centru Hrvatske kuće prvi su se predstavili floretaš Bojan Jovanović te džudaši Marijana Mišković i Tomislav Marijanović. - Ždrijeb mi se posložio upravo onako kako bih ja htio i svašta je moguće. Jako je malo floretaša iz svjetskog vrha koje dosad nisam pobjeđivao i koji mogu unaprijed računati na pobjedu protiv mene, rekao je Jovanović, prvi Hrvat nakon 76 godina koji nastupa na mačevalačkom olimpijskom turniru.

Pod hrvatskom zastavom su u na igrama u Londonu prvi puta i džudaši. - Čak je 20 džudašica i džudaša nosilo zastave svojih zemalja na otvaranju ovih Olimpijskih igara, najviše nakon atletike i plivanja. To puno govori o ovom sportu. Samim time što smo izborili nastup na OI uz najteže moguće kvalifikacije, već smo ostvarili uspjeh. No, kad smo već ovdje možemo maštati i o pobjedničkom postolju, kaže Marijana Mišković. Tomislav Marijanović, za razliku od svoje kolegice, ima vrlo povoljan ždrijeb. - Imam u prvom kolu Gruzijca, a u drugom Amerikanca ili Slovenca. Nas smo četvorica 50:50 po izgledima u međusobnim mečevima. Ždrijeb je, dakle, O.K. Nadam se najboljem jer za to sam trenirao, zaključio je naš najbolji džudaš.