Zagreb, 26. srpnja (Sptv) - Gledatelji u Hrvatskoj prvi put u povijesti Olimpijskih igara i njihova prikazivanja u domaćem eteru imat će priliku putem televizijskog programa pratiti sve sportove s Olimpijskih igara u Londonu. Naime, uz HTV u prijenos OI iz Londona se uključila i Sportska televizija (SPTV) koja će uživo pratiti osam sportova - hokej na travi, streličarstvo, badminton, skokove u vodu, sinkronizirano plivanje, moderni petoboj, odbojku na pijesku te mačevanje u kojem će nastupiti hrvatski predstavnik Bojan Jovanović.

Zagreb, 26. srpnja (Sptv) - Gledatelji u Hrvatskoj prvi put u povijesti Olimpijskih igara i njihova prikazivanja u domaćem eteru imat će priliku putem televizijskog programa pratiti sve sportove s Olimpijskih igara u Londonu.

Naime, uz HTV u prijenos OI iz Londona se uključila i Sportska televizija (SPTV) koja će uživo pratiti osam sportova - hokej na travi, streličarstvo, badminton, skokove u vodu, sinkronizirano plivanje, moderni petoboj, odbojku na pijesku te mačevanje u kojem će nastupiti hrvatski predstavnik Bojan Jovanović.

Uključivanje Sportske televizije u izravni prijenos Olimpijskih igara potvrđeno je nakon potpisivanja ugovora između Sportske televizije i HRT-a, koji je u ožujku raspisao javni poziv za dostavu ponuda za prodaju neiskorištenih televizijskih prava za Olimpijske igre u Londonu.

Zahvaljujući uključivanju Sportske televizije u prijenos natjecanja, OI London 2012. će u smislu realiziranih televizijskih prijenosa sportskih natjecanja biti najbolje pokrivene olimpijske igre u povijesti naše države, koja tako uz Njemačku postaje jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja se može pohvaliti da će svojim gledateljima putem televizijskih ekrana osigurati besplatno praćenje svih sportova na jednim olimpijskim igrama.

Bojan Jovanović jedini je hrvatski olimpijac koji će se moći vidjeti na SPTV-u, no Bojan prekida 76 godina dug post Hrvatske u nastupima u mačevanju na Olimpijskim igrama (mačevanje je jedan od devet sportova koja su bila zastupljena još na prvim modernim Olimpijskim igrama, 1896. godine u Ateni, no hrvatskih predstavnika nema još od 1936.)

PROGRAMSKA SHEMA i SPTV NOVINARSKA EKIPA:

Sportska televizija svakog će dana emitirati najmanje 12 sati programa posvećenog Olimpijskim igrama u Londonu.
Od 10 sati svakog dana u programu počinju „IGRE UŽIVO“ (live score grafika) – koju će se moći vidjeti od 10:00 do 24:00 u pauzama svih prijenosa, a ovo je prvi put da se tako nešto može vidjeti na hrvatskim TV postajama.
Studijska emisija „Londonske priče“ emitirat će se svakog dana tri puta dnevno, a donosit će pregled najzanimljivijih događanja i rezultata, kao i zanimljive reportaže iz Londona i Hrvatske kuće.
Emisija će također uključivati i renomirane goste u studiju, bivše olimpijce, trenere, sportske dužnosnike kao i neke od naših olimpijaca koji završe natjecanje.
Posljednje Londonske priče u danu emitiraju se od 0:55 do 1:30 poslije ponoći, nakon čega slijede snimke zanimljivih sportskih dvoboja tog dana što znači da će „olimpijski“ program na SPTV-u trajati tijekom cijele noći. Najranijie završava prvog dana (3:30h)
Za stvaranje svakodnevnih priča o hrvatskim sportašima u Londonu, javljanja iz Hrvatske kuće i londonskih ulica te za prikazivanje svih zanimljivosti vezanih uz OI u Londonu zadužena je ekipa sastavljena od sedam djelatnika Sportske televizije koju čine tri novinara, dva snimatelja te dva realizatora/montažera.
Novinarski tim Sportske televizije predvodit će renomirani stručnjak Jura Ozmec, a uz njega će na licu mjesta bit još Igor Ćurković i Daniel Lacko.
Iz studija SPTV-a u „Londonskim pričama“ javljat će se voditeljice Bojana Manojlović, Iva Milanović Litre, Andrea Lovrinčević te voditelji Ivan Princivali i Gordan Gabrovec.
Kako bi približila gledateljima olimpijske igre te u svrhu pripreme navijača koji planiraju otići u London, ekipa SPTV-a osmislila je i poseban TV vodič kroz London – London zove.
Naime, Siniša Hajduk i Marin Šarec proveli su tjedan dana u Londonu te su napravili zanimljive priče za hrvatske sportske navijače o tome kako se snaći po Londonu, kako pronaći sportska borilišta, gdje boraviti, kako koristiti javni prijevoz i na što obratiti pozornost prilikom boravka u Londonu.
Ovi prilozi moći će se u programu SPTV-a gledati od 23.07, a dva dana poslije – 25.07. – sve će ih se moći vidjeti u emisiji „London zove“.

Pogledajte najavni spot SPTV-a na www.hoo.hr!