ZAGREB, 9. srpnja 2012. - Venio Losert nosit će hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju Olimpijskih igara London 2012., odlučilo je jednoglasno Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj 9. srpnja 2012. u Zagrebu.ZAGREB, 9. srpnja 2012. - Venio Losert nosit će hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju Olimpijskih igara London 2012., odlučilo je jednoglasno Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj 9. srpnja 2012. u Zagrebu. Losert je nositelj dvije zlatne olimpijske medalje, a OI London bit će njegov četvrti nastup na OI, čime udovoljava glavnim kriterijima HOO-a.

U užem izboru za stjegonošu, prema prijedlozima nacionalnih sportskih saveza, bili su i Igor Hinić, Ana i Lucija Zaninović te Šime Fantela. Filip Ude i Snježana Pejčić nisu se našli u užem izboru, jer nastupaju 28. srpnja ujutro, te bi višesatna svečanost otvaranja večer prije dovela u pitanje kvalitetu njihovog nastupa.

Hrvatsku olimpijsku delegaciju na Igrama činit će 108 sportaša, te 94 službene osobe. Toj brojki potrebno je pridodati jednu rezervnu igračicu i jednog rezervnog igrača rukometa. Hrvatske sportašice (44) i sportaši (64) nastupit će u 18 sportova. Najveći dio delegacije otputovat će u London 23. srpnja.

U Program potpore kvalitetnim sportašima (Razvojni program III) uvrštena je gimnastičarku Tijanu Tkalčec, koja trenutno zauzima 1. mjesto u preskoku na Svjetskoj rang listi.