ZAGREB, 28. studenog 2011. - U sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu održana je 28. studenog 2011. 31. sjednica Vijeća.

ZAGREB, 28. studenog 2011. - U sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu održana je 28. studenog 2011. 31. sjednica Vijeća.

Biciklisti Robert Kišerlovski i i Radovan Rogina postali su evidentni kandidati za OI London 2012. Time je do današnjeg dana 31 hrvatski sportaš izborio nastup na nadolazećim Igrama. U Olimpijski program OI London 2012. uvršten je i boksač Filip Hrgović kao potencijalni B olimpijski kandidat.
Zvonimiru Đurinjaku, Staši Poznanović i Zvonimiru Holbingu (badminton) produžen je status u Programu potpore kvalitetnim športašima (Program III).

Članovi Vijeća raspravljali su o prijedlogu proračuna HOO-a za 2012. godinu. Planirana sredstva za realizaciju projekta i programa u 2012. iznose 141.451.888 kn, a najviši prioritet u realizaciji ima projekt OI London 2012. Iako HOO neće dobiti sredstva u iznosu od 8.000.000 kn iz proračunske pričuve za OI London 2012., postignut je dogovor s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta o povećanju udjela od igara na sreću, koji se u prošlosti pokazao kao najizdašniji izvor financiranja.

Petra Čavlović, direktor Sportske televizije (SPTV), informirao je članove Vijeća o dosadašnjem poslovanju SPTV-a te budućim planovima. 4. prosinca 2011. SPTV će obilježiti osam mjeseci emitiranja. Uz priloge u vlastitoj produkciji iz 72 sporta te 60-ak izravnih prijenosa hrvatskog sporta SPTV se također može pohvaliti s prijenosima nekoliko vrhunskih svjetskih sportskih događanja, kao što su Svjetsko prvenstvo (SP) u hokeju na ledu, SP u ragbiju i SP u atletici.
U 2012. SPTV će se usredotočiti između ostalog na OI London. Osim emisija iz studija, SPTV će također imati svoj studio u Hrvatskoj kući za vrijeme Igara.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA), osnovan od strane Vlade Republike Hrvatske, sastavio je pravilnik o borbi protiv dopinga kao kontinuitet prihvaćanja Međunarodne konvencije protiv dopinga. Pravila borbe protiv dopinga, baš kao i pravila natjecanja, sportska su pravila kojima se reguliraju uvjeti bavljenja sportom. Pravilnik se odnosi na HZTA, sve nacionalne sportske saveze (NSS) te svakog sudionika u aktivnostima NSS-a. Pravilnik, koji je Vijeće dobilo na uvid, bit će proslijeđen svim članovima HOO-a.

Sljedeća sjednica Vijeća održat će se 19. prosinca 2011. kada će se raspravljati o nominacijama za najuspješnije sportaše, ekipe, trenere i mlade nade u 2011. Proglašenje pobjednika bit će 27. prosinca 2011. kada će se održati i sjednica Skupština HOO-a.