ZAGREB, 31. svibnja 2011. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potvrdilo je na 25. sjednici, održanoj 31. svibnja 2011., izmjene i dopune u razvojnim programima HOO-a:

ZAGREB, 31. svibnja 2011. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potvrdilo je na 25. sjednici, održanoj 31. svibnja 2011., izmjene i dopune u razvojnim programima HOO-a:
evidentne olimpijske kandidate za OI London 2012.: Lisa Christina Stublić (atletika), Sandra Perković (atletika), Martin Marić (atletika), Zoran Primorac (stolni tenis), Snježana Pejčić (streljaštvo), Giovanni Cernogoraz (streljaštvo) i Blanka Vlašić (atletika). Uz tri nova kandidata: Ana Zaninović i Marina Sumić (taekwondo) kao potencijalni A olimpijski kandidati te Ivan Dodig (tenis) kao potencijalni B olimpijski kandidat. Za ZOI Soči 2014. potvrđen je Jurica Veverec (biatlon) kao potencijalni B kandidat.
Novi sportaši na listi korisnika Programa potpore športašima mlađih dobnih kategorija (Program I) su Matej Grubiša (judo), Dominik Družeta (judo), Monika Šarić (judo), Ivona Kapitanović (judo), Andrea Komšić (skijanje) i Wiliam Vukelić (slijanje). Lista korisnika Programa posebne skrbi o mladima (Program II/1) nadopunjena je sa sportašima: Matej Vidović, Tamara Zubčić, Paola Blašković i Paulina Berislavić (skijanje), Helena Martinović i Danka Zorić (karate), Ivana Šitić (daljinsko plivanje), Antonio Obadić i Matej Herakov (kajak-kanu). Među korisnike Programa potpore kvalitetnim športašima (Program III) uvršteni su Josip Olujić (jedrenje), Marko Jerčić (boćanje), Matej Tomazin (karate) i Igor Gojić (kajak).
Novi na listi vrhunskih trenera korisnika razvojnog programa HOO-a je Ivan Ivančić (atletika), kvalitetnih trenera Mario Milanović-Litre (boćanje), a trenera mlađih dobnih kategorija Miroljub Berak i Vladimir Cvjetan (karate). Vijeće je prihvatilo prijedlog da se Davor Jakubek (hrvanje) uvrsti na listu trenera čiji rad u 2011. djelomično financira HOO.
Na dnevnom redu Vijeća našlo se izvješće o radu Sportske televizije (SPTV), koja ispunjava svoju temeljnu zadaću, promociju hrvatskog sporta. U prvih se mjesec i pol dana emitiranja kroz reportaže, magazine, intervjue i prijenose govorilo o 50-ak sportova. Ostvarena je odlična suradnja s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) te svjetskim agencijama za prodaju TV prava. Osim toga je SPTV krenula u pregovore za kupnju TV prava za ZOI Soči 2014. te ušla u drugi krug natječaja.
U pripremi za OI London 2012. Vijeće je imenovalo Damira Šegotu, pomoćnika glavnog tajnika za olimpijski program, šefom misije, a Manuelu Sentđerđi, predstavnicu HOO-a za odnose s javnošću, press attachéom.
Utvrđeno je kako je HOO u razdoblju 2004. - 2011. kroz programe Ureda za programe lokalnog sporta „Aktivne zajednice“ i „Od športske škole do Olimpijskih igara“ financirao sportske projekte na lokalnoj razini u iznosu od 18.000.000 kn.
Glavni tajnik HOO-a Josip Čop informirao je Vijeće o tijeku organizacije obilježavanja 20. godišnjice HOO-a, 10. rujna 2011. Proslava će biti na ŠRC Jarun. Tom će se prigodom održati i svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Svečanosti će nazočiti predsjednik MOO-a Jacques Rogge te predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Hickey.