ZAGREB, 28. srpnja 2010. - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) dodijelio je Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) 22 press akreditacije za Olimpijske igre 'London 2012'

ZAGREB, 28. srpnja 2010. - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) dodijelio je Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) 22 press akreditacije za Olimpijske igre 'London 2012' (za pisane medije – 16 novinarskih, 4 fotoreporterske, 2 za pojedinačne sportove). Obzirom na kasno otkazivanje/vraćanje akreditacija za ZOI Vancouver od strane hrvatskih medija, HOO je s nestrpljenjem očekivao kvotu za London.
Za raspodjelu akreditacija nacionalnim pisanim medijima, odgovoran je HOO koji u dogovoru s Hrvatskim zborom sportskih novinara (HZSN) odlučuje o raspodjeli akreditacija. Prema preporuci MOO-a, svaki nacionalni olimpijski odbor dobivenu kvotu akreditacija raspodjeljuje na temelju suradnje s nacionalnom asocijacijom sportskih novinara.
Do listopada 2010. godine HOO će donijeti odluku o raspodjeli akreditacija i tada kreće akreditacijski postupak koji se sastoji iz dva dijela (Press by Number i Press by Name). Svaka medijska kuća koja je dobila akreditaciju, bit će o tome obaviještena dopisom.