Na X. zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži EYOF Liberec u Češkoj sudjelovalo je 1.055 mladih sportaša iz 44 zemlje. U programu natjecanja bilo je osam sportova među kojima su: alpsko i nordijsko skijanje, skijaško trčanje, skijaški skokovi, biatlon, snowboard, umjetničko klizanje i hokej na ledu.Pogodnosti koje su domaćini Liberec, liberečka regija i češki olimpijski odbor osigurali mladim sportašima pod patronatom EOC-a, bit je zajedništva i solidarnosti jednog pokreta kakav je svjetski olimpizam.

Jedanaest hrvatskih sportaša natjecala su se u četiri sporta: alpsko skijanje 2 (1M+1Ž), skijaško trčanje 4 (2M+2Ž), biatlon 3 (2M+1Ž), umjetničko klizanje 2 (1M+1Ž). U sastavu hrvatske delegacije EYOF Liberec 2011. bilo je sveukupno 24 osobe od kojih je sportaše i sportašice pratilo 13 stručnih osoba: vođe ekipa, treneri, serviseri, sudac (klizanje) te članovi misije (Šef, 2 člana i 1 liječnik). Šef Misije bio je Damir Šegota.

Hrvatski sportaši nisu osvojili medalje, ali su usvojili znanja i iskustva koja ih izgrađuju u svijetu solidarnosti, fair playa, prijateljstva i iskustva, a koja su im u njihovom osobnom, kao i društvenom rastu, od posebne dragocjenosti.