ZOIM Lillehammer 2016.II. Zimske olimpijske igre mladih (Winter Youth Olympic Games) održane su od 12. do 21. veljače 2016 u Lillehammeru (Norveška) u kojem su 1994. održane Zimske olimpijske igre. Okupilo se oko tisuću sportaša u dobi između 15 i 18 godina koji su se natjecati u 70 sportskih disciplina u sportovima i sportskim granama; alpsko skijanje, biatlon, bob, brzo klizanje, curling, slobodno skijanje (freestyle), hokej na ledu, umjetničko klizanje, nordijska kombinacija (skijaško trčanje i skijaški skokovi), sanjkanje, skeleton, brzo klizanje na kratke staze, skijaški skokovi, skijaško trčanje i snowboard. 


Pod motom „Uči i dijeli" ovaj multisportski događaj za mlade sportaše u olimpijskoj 2016. godini posebno je bio otvoren za interaktivni odnos mladih i društva, a u programu su sudjelovati svi sportaši i 39 veleposlanika Igara među kojima je bila i hrvatska vrhunska mlada skijašica, Tamara Zubčić.

Odluka o sastavu delegacije ZOIM Lillehammer 2017.

Izvješće sa ZOIM Lillehammer 2017.

Lillehammer, 22. veljače 2016. - Olimpijski plamen II. Zimskih olimpijskih igara mladih (ZOIM) u Lillehammeru ugašen je nakon deset dana natjecanja 21. veljače 2016. godine. Svečanost zatvaranja održana je, kao i prije četiri godine u Innsbrucku, u opuštenoj atmosferi i bez formalnosti uobičajenih za olimpijske igre.

Lillehammer, 19. veljače 2016. - Samuel Kolega zauzeo je predzadnjeg dana natjecanja četvrto mjesto u današnjem slalomu na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lillehammeru. S vremenom 1:40.14 bio je samo dvije stotinke sporiji od Austrijanca Manuela Traningera, osvajača zlatne medalje. Samuel je, nakon petog mjesta u veleslalomu, ostvario još jedan sjajan rezultat, najbolji hrvatski do sada na zimskim olimpijskim igrama mladih.

Lillehammer, 18. veljače 2016. - Za hrvatske je mlade olimpijce završio šesti dan natjecanja na ZOIM Lillehammer.