Lausanne, 14. siječnja 2020. - Mladi hrvatski skijaš Tvrtko Ljutić ostvario je najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri. U slalomskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM) u Lausanni (Švicarska) 17-ogodišnji član HSK Žuti mačak iz Zagreba zauzeo je odlično peto mjesto (1:17.91), zaostavši 1.81 sekundu za pobjednikom, Šveđaninom Adamom Hofstedtom. Samo 13 stotinki sekunde dijelilo je Ljutića od pobjedničkog postolja, odnosno od brončanog Talijana Edoarda Saracca. Srebro je osvojio Švicarac Luc Roduit (1:17.42).

Na startu slalomske utrke pojavilo se 77 natjecatelja, a u prvoj vožnji naš predstavnik bio je šesti. Unatoč zdravstvenim problemima koje je imao uoči utrke, smogao je snage poboljšati rezultat u drugom „laufu“ i stići nadomak olimpijskog odličja na ZOIM-u.
Velike mogućnosti u slalomu Tvrtko Ljutić je pokazao drugog dana Igara, kada je u kombinacijskom slalomu bio 12, a ukupno u kombinaciji 20.

Petog natjecateljskog dana na ZOIM-u nastupio je i naš hokejaš u inačici 3 na 3, Luka Banek. U polufinalnom ogledu njegova (nacionalno mješovita) momčad Brown (smeđa) poražena je od momčadi Red (crvena) 7-9. Tako će Banek i suigrači u srijedu igrati za brončano odličje, a suparnik im je momčad Black (crna).
Biatlonac Sven Kuprešak zauzeo je 76. mjesto (99 sudionika) u sprintu na 7.5 km, dok je Nika Jagečić bila 82., a Doris Barićevac 90., također u biatlonskom sprintu, ali na 6 km i u konkurenciji 97 sudionica. (hoo/vk)