Lausanne, 13. siječnja 2020. - Četvrti natjecateljski dan na Zimskim olimpijskim igrama (ZOIM ) u Lausanni obilježila su dvojica zasad najaktivnijih hrvatskih predstavnika - alpski skijaš Tvrtko Ljutić i hokejaš Luka Banek u inačici 3 na 3. Nakon dojmljivog nastupa u kombinacijskom slalomu (12. mjesto), Tvrtko Ljutić je pokazao solidan potencijal i u veleslalomskoj utrci, u kojoj je imao startni broj 42. U prvoj vožnji ostvario je 30. vrijeme, koje je u drugom “laufu” poboljšao na 25. U konkurenciji je bilo 77 natjecatelja.

 

Hokejaš Luka Banek je s momčadi Brown (smeđa) izborio polufinale olimpijskog turnira u Lausanni. Njegov Brown najprije je uvjerljivo svladao momčad Blue (plava) 14-2, a potom i momčad Yelow (žuta) hrvatskog trenera Marka Valenčića sa 8-6. Dva poraza u ponedjeljak zatvorila su vrata polufinala našem treneru.

Osim polufinalnog nastupa hokejaša Luke Baneka (Brown) protiv momčadi Red (crvena), utorak donosi slalomski nastup Tvrtka Ljutića, kao i nove nastupe naših biatlonaca u sprintu - Svena Kuprešaka na 7.5 km te Doris Barićevac i Nike Jagečić na 6 km. Prijenos natjecanja (Olympic Channela) sa ZOIM-a u Švicarskoj može se pratiti na www.hoo.hr (hoo/vk)