Lausanne, 12. siječnja 2020. - Trećeg natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama mladih, koje se od 9. do 22. siječnja održavaju u Lausanni i St. Moritzu (Švicarska), mladi hrvatski hokejaš u inačici 3x3, Luka Banek, imao je polovično uspješan nedjeljni program. Naime, Banek je u dresu nacionalno mješovite momčadi Brown (smeđi) u jutarnjem terminu slavio pobjedu nad momčadi Orange (narančasta) 14-10, a u popodnevnom terminu on i suigrači poraženi su od vršnjaka iz momčadi Red (crvena) 5-11.

Zbog pogrešaka pri zamjeni igrača, Banekova momčad velik je dio ogleda provela sa samo dva igrača na ledu, što je bio i glavni razlog uvjerljiva poraza. Za prolazak u polufinale Banekovoj momčadi potrebna je jedna pobjeda iz dva ogleda u ponedjeljak, u 10.30 igraju s momčadi Blue (plava), a u 17.30 s momčadi Yellow (žuta). Polovičan nedjeljni učinak (pobjedu i poraz) ostvario je i hrvatski trener Marko Valenčić s momčadi Yelow.

U nedjelju su nastupili još samo naši biatlonci - Doris Barićevac i Sven Kuprešak zauzeli su skupno 27. mjesto u konkurenciji 30 reprezentacija u “single mix relayju” (po dva kruga ski-trčanja i po dva pucanja). 

 

Od naših predstavnika četvrti natjecateljski dan ZOIM-a otvara alpski skijaš Tvrtko Ljutić veleslalomskom utrkom u 10 sati. (hoo/vk)