Lausanne, 11. siječnja 2020. - I drugog natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lausanni (9. - 22. siječnja) na borilišta su izašla dvojica hrvatskih predstavnika u alpskom skijanju i hokeju na ledu (3x3). Nakon 41. mjesta u superveleslalomu u petak, naš mladi skijaš Tvrtko Ljutić u subotnjem je nastavku alpske kombinacije vrlo dobro odradio slalomsku utrku. Bio je 12. u konkurenciji 58 natjecatelja, što mu je donijelo ukupno 20. mjesto u kombinaciji.

Ljutićev ukupni zaostatak za pobjednicima, Francuzom Augusteom Aulnetteom i Norvežaninom Mikkelom Remsoeyem (obojica 1:28.41), iznosio je 4.79 sekunde. O zahtjevnosti staze najbolje govori podatak da 21 slalomaš nije završio utrku…
Nacionalno mješovita momčad u hokeju na ledu (3x3) - Brown (smeđa), čije boje brani i naš Luka Banek, u jutarnjem je programu poražena od vršnjaka iz momčadi Green (zelena) 6-8, ali je u večernjem programu uvjerljivo svladala momčad Grey (siva) sa 16-6. Naš jedini hokejaški predstavnik drugi dan zaredom bio je strijelac za svoju momčad. Polovičan uspjeh u dva ogleda ostvarila je i momčad Yellow (žuta) hrvatskog trenera Marka Valenčića.
Naše biatlonke Nika Jagečić i Doris Barićevac zauzele su 85. i 89. mjesto na 10 km (od ukupno 97 biatlonki), dok je Sven Kuprešak bio 78. na 12,5 km (u konkurenciji 99 biatlonaca).
Dva izlaska na led očekuju Luku Baneka i u nedjeljnom programu ZOIM-a, a osim njega, na borilišta će i naše biatlonske uzdanice. (hoo/vk)