Lausanne, 10. siječnja 2020. - Prvog natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lausanni (9. - 22. siječnja) na borilišta su izašla dvojica hrvatskih predstavnika. Naš jedini alpski skijaš na Igrama u Švicarskoj, Tvrtko Ljutić, zauzeo je 41. mjesto u konkurenciji 61 natjecatelja koliko ih je startalo u utrci superveleslaloma. Zaostao je 3.89 sekunde za pobjednikom, Šveđaninom Adamom Hofstedtom (54.56).

Priliku za popravak dojma Ljutić ima u subotnjoj kombinaciji, za koju se bodovala i današnja utrka pa našeg predstavnika i njegove vršnjake u dobi od 15 do 18 godina očekuje još samo slalomska utrka.
Mladi hokejaš Luka Banek sjajno je debitirao na Olimpijskim igrama mladih. Postigao je važan pogodak za nacionalno mješovitu momčad Brown (smeđa) u pobjedi nad momčadi Black (crni) 13-11. Momčad našeg trenera Valenčića (Yelow - žuti) poražena je u olimpijskom debiju od mješovite momčadi Green (zeleni) 5-10. Inače, mješovite hokejaške momčadi sastavljene su od igrača iz 13 država.
Osim Ljutića u alpskoj kombinaciji i Baneka u ogledu protiv hokejaške momčadi Green (zeleni), drugog natjecateljskog dana na ZOIM-u na skijaške staze izlaze i naše biatlonke Doris Barićevac i Nika Jagečić (10 km) te biatlonac Sven Kuprešak (12.5 km).

Zimske olimpijske igre mladih u Lausanni i St. Moritzu mogu se pratiti i u live prijenosima Olympic Channela na web stranici HOO-a (www.hoo.hr).