INNSBRUCK, 15. siječnja 2012. – U Seefeld Areni, poprištu olimpijskih natjecanja na Zimskim olimpijskim igrama 1964. i 1976., danas, 15. siječnja, natjecali su se biatloke i biatlonci sudionici Prvih zimskih olimpijskih igara mladih (ZOIM) Innsbruck 2012.

 

Atmosfera je u Seefeldu, na 1.200 m nadmorske visine bila sjajna. Okupilo se više od 1.000 posjetitelja, od kojih su najbrojniji bili njemački navijači. Zlato je u ženskoj sprint utrci na 6 km osvojila upravo Njemica Franziska Preuss. U muškoj sprint utrci na 7,5 km zlato je pripalo Kinezu Fangmingu Chengu. Hrvatski biatlonac Matej Burić, koji će za dva dana slaviti svoj 18. rođenda, utrku je završio 19. od ukupno 50 natjecatelja, s vremenskim rezultatom 21:28:3 i 2:06:6 zaostatka za pobjednikom. U prvom pucanju u ležećem položaju Matej je ubilježio dva promašaja, čime je zaradio dva kaznena kruga, ali je zato pucanje u stajaćem položaju odradio bez greške. Sutra ga očekuje individualna utrka na 10 km.

U Patscherkofelu su se danas natjecali alpski skijaši u superkombinaciji. Istok Rodeš je nakon jučerašnje nedovršene utrke danas zauzeo 9. mjesto, zaostavši 2 sekunde i 76 stotinki za pobjednikom, Austrijancem Marcom Schwarzom. U utrci superveleslaloma bio je 19., ali je izvrsno odvozio slalom i u konačnici ostvario vrlo dobar rezultat. Saša Tršinski u superkombinaciji je zauzela 14. mjesto s 4 sekunde i 39 stotinki zaostatka za pobjednicom, Šveđankom Fjaellstroem.

Sutra, 16. siječnja na rasporedu je ženska sanjkaška utrka u kojoj će se natjecati Ema Bago i Petra Petko, a Matej Burić imat će priliku pokazati svoje vještine u natjecanju u hokeju na ledu zvanom Skills Challenge.