Ispis

TRABZON, 29. srpnja 2011. - Zadnjeg dana XI. Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), hrvatski sportaši osvojili su još jednu medalju!

TRABZON, 29. srpnja 2011. - Zadnjeg dana XI. Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), hrvatski sportaši osvojili su još jednu medalju! Judaš Matej Grubiša u kategoriji +90kg osvojio je srebrnu medalju. Bio je slobodan u prvom kolu, a finalnu borbu izgubio je protiv Sergiija Zvierieva iz Ukrajine.

Mladi osječki gimnastičar Andrej Korosteljev natjecao se u finalu po spravama u disciplini parter te ocjenom 13.450 zauzeo 8. mjesto.

U današnjim finalima atletike Antonija Radić skokom u dalj ostvarila je rezultat od 5.95m te zauzela 5. mjesto. Skakač s motkom Hrvoje Sedlar zbog ozljede nije mogao nastupiti.

Od troje plivača, Lovre Sorić plivao je na 200m slobodno (1:59:43), a Dora Kamenjarin na 800m slobodno (9:58:69), što nije bilo dovoljno za ulazak u finale. Marijan Gorički na 400m mješovito ušao je u B finale te ostvario 14. vrijeme (4:41:33).

Košarkašice su pobijedile reprezentaciju Srbije rezultatom 71-67 i time osigurale 7. mjesto.

Od ostalih natjecatelja, na natjecanju su još nastupili i hrvatski rukometaši. Izgubili su od Španjolske 28-24 te zauzeli 6. mjesto.

Hrvatska je svoj nastup na XI. ljetnom EYOF-u završila s četiri osvojene medalje, jednim zlatom, jednim srebrom i dvije bronce, ali i zapaženim rezultatima u pojedinačnim sportovima.

Deseto izdanje ljetnog EYOF-a završilo je na stadionu Avni Akre u Trabzonu, a Hrvatsku zastavu nosila je Petra Jakeljić, brončana u bacanju kladiva.