Ispis

ZAGREB, 20. srpnja 2011. - XI. Olimpijski festival europske mladeži EYOF Trabzon 2011. održat će se od 24. do 29. srpnja 2011. u turskom gradu Trabzonu.

ZAGREB, 20. srpnja 2011. - XI. Olimpijski festival europske mladeži EYOF Trabzon 2011. održat će se od 24. do 29. srpnja 2011. u turskom gradu Trabzonu. Ljetno izdanje EYOF-a višesportsko je natjecanje u kojem sudjeluju mladi sportaši u dobi od 13 do 18 godina iz 49 europskih zemalja članica Europskih olimpijskih odbora (EOC).

Na programu EYOF-a nalaze se atletika, biciklizam, gimnastika, judo, plivanje i tenis od pojedinačnih, te košarka, odbojka i rukomet od ekipnih sportova.

Hrvatska sportska delegacija broji 86 članova, od čega 61 sportašicu i sportaša te 25 službenih pratećih osoba (treneri, vođe ekipa, tehničko osoblje te suci). Hrvatski sportaši nastupit će u osam sportova – atletika, gimnastika, judo, biciklizam, plivanje, tenis, košarka (Ž) i rukomet (M).
Ceremonija svečanog otvaranja na rasporedu je 24. srpnja, a natjecanja počinju u ponedjeljak 25. srpnja.

Glavni cilj Olimpijskog festivala europske mladeži je edukacija mladih kroz sport, prihvaćanje i poticanje olimpijskih ideala, sportske etike, fair-playa i tolerancije te razvoj sporta i prijateljstva. Svakako je to prilika mladim sportašima za stjecanje iskustva neophodnog za daljnji nastavak njihovih sportskih karijera. Mnogi danas uspješni hrvatski vrhunski sportaši bili su sudionici dosadašnjih EYOF-a, kao što su Duje Draganja, Milan Kotur, Marin Premeru, a medalje su još osvajali i košarkaši, odbojkašice i brojni drugi.

Hrvatska delegacija put Trabzona kreće u subotu, 23. srpnja 2011.