Tbilisi, 31. srpnja 2015. - Peti dan natjecanja EYOF-a 2015 konačno je Hrvatskoj donio dva odličja.  Judaššica Lara Kliba nastupila je u kategoriji do 63 kg te je, nakon pobjeda nad predstavnicama Velike Britanije i Grčke, izgubila polufinalnu borbu protiv ukrajinske judaššice. Uslijedila je borba u repasažžu u kojoj je Kliba pobijedila predstavnicu ŠŠvedske i osvojila brončano odličje, prvo hrvatsko u Tbilisiju.

 

U kategoriji do 70 kg Karla Prodan pobijedila je Bjeloruskinju u prvom kolu te Litvanku u četvrtfinalu. U polufinalu je zaustavljena od predstavnice Italije, kasnije pobjednice. U repasažžnoj borbi protiv predstavnice Velike Britanije stigla je do nove pobjede i drugog hrvatskog brončanog odličja.

U današšnjim plivačkim finalima nastupio je jedan hrvatski predstavnik. Karlo Noah Paut je ponovio odličnu utrku iz polufinala na 100 m slobodno u kojoj je ostvario najbolje vrijeme. Paut je pobijedio i u finalnoj utrci, ali je kasnijom odlukom sudaca diskvalificiran zbog nedozvoljenog trzaja pri startu. Time je našš najbolji plivač ostao bez plasmana a Hrvatska bez zlatnog odličja.

U atletici natjecanja su također stigla do finala. U disciplini 400 m našš atletičar Sven Cepuš vrlo dobrim nastupom osvojio je 5. mjesto.
Odličnu utrku sprinta na 200 m otrčao je ponovo Bruno Penezic koji je stigao do 6. mjesta u finalu oborivšši pritom osobni rekord. U žženskoj utrci na 200 m identičan rezultat ostvarila je Dolores Cosic koja je osobnim rekordom osvojila 6.mjesto. U finalu bacanja diska hrvatska predstavnica Marija Tolj natjecanje je završšila na 6.mjestu. (hoo/dm)