Tbilisi, 1. kolovoza 2015. - Posljednjeg natjecateljskog dana na 13. ljetnom olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koje su od 26. srpnja do 1. kolovoza održane u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, hrvatski atletičari osvojili su dva nova odličja.

Zlatno odličje osvojio je Marino Bloudek u utrci na 800 metara, a brončano Bartul Zemunik u bacanju koplja. Talentirani 16-godišnji atletičar iz Virovitice Marino Bloudek osvajanjem zlatnog odličja u utrci na 800 m samo je potvrdio predviđanja stručnjaka da od ovog člana AK "Slatine" i u budućnosti možemo očekivati dobre vijesti za hrvatsku atletiku i u muškoj konkurenciji.

On je u finalnoj utrci istrčao osobni rekord od 1:53,76 minuta i za 26 stotinki sekunde nadmašio drugoplasiranog Belgijanca Crestana (1:54,02), dok je treći bio Španjolac Miron (1:54,92).

Dobre rezultate možemo u budućnosti očekivati i od nadarenog bacača koplja Bartula Zemunika iz splitskog ASK-a koji je s hicem od 65,32 osvojio brončanu medalju. Zlato je pripalo Rusu Tuzunovu (69,67), a srebro Latvijcu Velpsu (66,21).

Tako su mladi hrvatski sportaši na 13. ljetnom olimpijskom festivalu europske mladeži osvojili jedno zlatno i tri brončana odličja, jer su u petak brončana odličja osvojile judašice Lara Kliba i Karla Prodan. (Hina xad yrš)