Tbilisi, 28. srpnja 2015. - Drugog dana EYOF-a Tbilisi 2015 natjecanja su započeli I hrvatski biciklisti utrkama na kronometar.
Maja Perinović je u ženskoj konkurenciji utrku završila na 57.mjestu od 69 natjecateljica, a muški predstavnici Tin Pavlić na 42. i Viktor Potočki na 58. mjestu od ukupno 100 natjecatelja.

Natjecanja su nastavili i hrvatski atletičari.
Klara Barnjak je odličnim nastupom u disciplini 100 m prepone istrčala svoj osobni rekord kojim je osvojila 18.mjesto u ukupnom poretku što, nažalost, nije bilo dovoljno za prolazak u finale.
Skakačica u dalj Josipa Dragičević prošla je u finale osvojivši 7.mjesto u kvalifikacijama.
Marija Tolj je osvojenim 8. mjestom u kvalifikacijama u bacanju diska također izborila prolazak u finale.
Bruno Penezić, hrvatski sprinter na 100 m, nakon odličnog jučerašnjeg nastupa u polufinalu u kojem je istrčao svoj osobni rekord i ukupno 3. najbolje vrijeme kvalifikacija, današnje finale završio na 7. mjestu.
U disciplini 800 m za dječake odličnu utrku istrčao je Marino Bloudek koji je drugim najboljim vremenom kvalifikacija, ujedno i svojim osobnim rekordom, ostvario prolaz u finale.
U finalu utrke na 3000 m za djevojke nastupila je Elena Pašman koja je utrku završila na 6. mjestu.

Drugi dan EYOF-a donio je i nova natjecanja u plivanju.
U disciplini 100 m slobodno nastupile su hrvatske plivačice Karla Kvesić  i Lucija Šulenta koje su kvalifikacijsku utrku završile na 38., odnosno 40. mjestu i time završile natjecanje u spomenutoj disciplini.
Ivan Filipović je u kvalifikacijama isplivao 29.mjesto na 50 m slobodno čime je također ostao bez šansi za nastavak natjecanja u toj disciplini.
Hrvatska štafeta na 400 m mješovito u sastavu Karla Kvesić, Lorena Jerebić, Karlo Noah Paut i Kristofer Marijan Rogić natjecanje je završila osvojivši u kvalifikacijama 18. mjesto.
Marin Ercegović na utrci 400 m slobodno nije nastupio zbog zdravstvenih razloga.

Uspješan nastup u drugom kolu teniskog turnira imao je Karlo Suevich koji je pobijedio slovenskog predstavnika 6:1, 6:4 i time izborio nastup u osmine finala koji je na programu sutra.

Hrvatski gimnastičar Marko Jovičić je, nažalost zbog nezaliječene ozljede, natjecanja na EYOF-u završio u kvalifikacijama osvojenim 78.mjestom u parteru, te 75.mjestom na karikama. (hoo/dm)