Tbilisi, 27. srpnja 2015. - Prvog natjecateljskog dana EYOF-a Tbilisi 2015 hrvatski sportaši započeli su nastup natjecanjima u plivanju.
Karlo Noah Paut je odličnim pojedinačnim nastupima osvojio 6.mjesto u finalu na 200 m slobodno, te 6.mjesto u polufinalu discipline 100 m leptir.


Hrvatska štafeta na 4x100 m slobodno u sastavu Karlo Noah Paut, Marin Ercegović, Alen Mosić i Kristofer Marijan Rogić također je ušla  u finale u kojem su osvojili odlično 5. mjesto.
16. mjesto u polufinalnoj utrci na 100 m leđno osvojili su Lorena Jerebić u ženskoj te  Kristofer Marijan Rogić u muškoj konkurenciji.
Marin Ercegović završio je nastup u utrci na 200 m slobodno na 40. mjestu dok je Alen Mosić današnji nastup na 100 leđno završio na 14. mjestom,te zbog pravila da samo jedan plivač iz zemlje može nastupiti u finalu nije prošao u daljnje natjecanje.
Hrvatski atletičari su danas također započeli natjecanja.
Najbolji rezultat dana među hrvatski atletičarima ostvario je sprinter Bruno Penezić koji je 2.mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini na 100 m izborio finale istrčavši pritom svoj osobni rekord (10,99 s).
Lora Ontl je nastupila direktno u finalu discipline 2000 m sa zaprekama te istrčala 12. mjesto.
Daniela Pešić je u svojoj kvalifikacijskoj grupi u sprintu na 100 m osvojila 4.mjesto što nije bilo dovoljno za prolaz u daljnju fazu natjecanja.
Hrvatski skakač u dalj Marko Čeko osvojenim 9. mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini također nije izborio nastup u daljnjoj fazi natjecanja, kao i Nikola Klarić u disciplini 1500 m koji je kvalifikacije završio na 8.mjestu svoje skupine.
Filip Mrčić je 12. mjestom u kvalifikacijama izborio nastup u finalu discipline skok uvis.
Osim atletičara i plivača danas su nastupili i hrvatski tenisači Anđa Karanušić koja je izgubila meč prvog kola protiv predstavnice Rumunjske 4:6, 6:1, 2:6 te Karlo Suevich koji je prošao dalje glatko pobjedivši austrijskog predstavnika 6:1, 6:2. (hoo/dm)