4
1
 • Ana Viktorija Puljiz
  1. mjesto   Sport: Judo   Natjecanje: EYOF Baku 2019.
 • Franko Grgić (400 metara)
  1. mjesto   Sport: Plivanje   Natjecanje: EYOF Baku 2019.
 • Franko Grgić (1500 metara )
  1. mjesto   Sport: Plivanje   Natjecanje: EYOF Baku 2019.
 • Hrvatska rukometna reprezentacija (m)
  1. mjesto   Sport: Rukomet   Natjecanje: EYOF Baku 2019.
 • Katarina Krišto
  2. mjesto   Sport: Judo   Natjecanje: EYOF Baku 2019.

Zagreb, 28. srpnja 2019. - S poprišta XV. ljetnog Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) iz Bakua tijekom nedjelje u nekoliko se skupina vratilo hrvatsko sportsko izaslanstvo. Najviše sjaja oko vrata, ali i veselja i pjesme, bilo je pri jutarnjem dočeku zlatnih rukometaša, u kojem su mogli uživati i hrvači(ce), atletičari i atletičarke, tenisači(ce)... Predvorje Zračne luke Franjo Tuđman na trenutke je odjekivalo pjesmom i skandiranjem kadetske rukometne momčadi koja, skupa s izbornikom Ninom Markovićem i stručnim stožerom, ne dvoji da će svoju vrijednost potvrditi i u budućnosti. Ipak, glavna pojedinačna zvijezda bio je plivač Franko Grgić s dvije zlatne kolajne oko vrata.

Baku, 27. srpnja 2019. - U glavnom gradu Azerbajdžana završen je XV. ljetni Olimpijski festival europske mladeži (EYOF). Svečanost zatvaranja Igara održana je u prepunoj dvorani Baku Crystal Hall, a cjelokupni program bio je usmjeren na zabavu i opuštanje europske sportske mladosti (između 14 i 18 godina) nakon jednotjednih natjecateljskih izazova u 10 sportova. Domaćin je priredio višesatni glazbeni spektakl, u kojem je sudjelovalo šest prestižnih glazbenika i na kraju DJ, s kojim je svečanost i završila. Tijekom svečanosti, zastava Europskih olimpijskih odbora (EOO) predana je Jánu Nosku, gradonačelniku slovačkog grada Banská Bystrica, koji će ugostiti XVI. izdanje ljetnog EYOF-a 2021. godine.

Baku, 27. srpnja 2019. - Posljednjeg dana XV. ljetnog Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) u Bakuu hrvatski rukometni kadeti osvojili su zlatnu medalju, svladavši u finalnom ogledu vršnjake iz Njemačke sa 29-28. Bila je to utakmica s puno preokreta, posebno dramatičnih u drugom poluvremenu. Hrvatskih 12-9 Nijemci su sredinom drugog dijela preokrenuli u 17-21, a potom je uslijedio novi preokret naše momčadi na 23-22. Dvije minute prije kraja Hrvatska je stekla teško dostižnih 29-26, što je suparnička momčad uspjela samo ublažiti na pogodak zaostatka. Brončano odličje osvojili su Danci, bolji u utakmici za treće mjesto od Francuza sa 28-21.