SINGAPUR, 19. kolovoza 2010. – Na tribinama sportskih objekata u Singapuru često se može vidjeti princa Alberta od Monaka i njegovu sestru princezu Stephanie od Monaka

SINGAPUR, 19. kolovoza 2010. – Na tribinama sportskih objekata u Singapuru često se može vidjeti princa Alberta od Monaka i njegovu sestru princezu Stephanie od Monaka. Princ Albert ovdje je u dvojakoj ulozi – kao predsjednik Olimpijskog odbora Monaka i član MOO-a, ali i kao ujak Pauline Ducruet, kćeri svoje sestre Stephanie, koja na OIM nastupa u skokovima u vodu.
Mama Stephanie u Singapuru je samo u jednoj ulozi – ulozi ponosne majke jer joj dijete nastupa na prvim OIM. „Tu sam kako bih joj dala potporu. Čini mi se da sam ja nervoznija od Pauline jer znam koliko joj ovo sve znači. Ovo je sjajna prilika mladim sportašima da testiraju svoje mogućnosti, steknu iskustvo“, rekla je 46-godišnja princeza Stephanie.
Šesnaestogodišnja Pauline ove godine je nastupila na juniorskom EP i SP-u skokova u vodu, a konačni cilj joj je naporno trenirati, napredovati i nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Ne bi to bilo prvi put da netko iz kneževske obitelji nastupa na OI. Pra-pradjed Pauline Ducruet, John B. Kelly (poznat i kao Jack Kelly) osvajač je tri zlatne olimpijske medalje u veslanju (1920. u Antwerpu i 1924. u Parizu), a ujak princ Albert olimpijac je koji je nastupio u bobu na pet zimskim olimpijskih igara (Calgary 1988., Albertville 1992., Lillehammer 1994., Nagano 1998., Salt Lake City 2002.).