SINGAPUR, 17. kolovoza 2010. – Trećeg dana natjecanja na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, u jutarnjim kvalifikacijama nastupilo je dvoje hrvatskih plivača.

SINGAPUR, 17. kolovoza 2010. – Trećeg dana natjecanja na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, u jutarnjim kvalifikacijama nastupilo je dvoje hrvatskih plivača.
Ivan Levaj u utrci na 50 m slobodno stigao je drugi s rezultatom 23.34, te se plasirao u popodnevnu polufinalnu utrku s petim vremenom (ukupno je sudjelovalo 50 plivača).
Mlada Splićanka Mabel Sulić u utrci na 200m leđno nije pronašla pravi ritam, te je osvojila 8. mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini (2:23.36). Ukupno Mabel je osvojila 24. mjesto na 200m leđno.
U skupini D košarkaškog turnira, hrvatska reprezentacija lako je pobijedila najslabiju reprezentaciju u skupini, košarkaše JAR-a rezultatom 33-4 (15-2). Sva četvorica hrvatskih košarkaša upisali su se u listu strijelaca, a najefikasniji je bio centar Stipe Krstanović postignuvši 12 koševa. Zbog postignuta 33 koša, utakmica je završena 10-tak sekundi prije kraja. Naime, pravila nalažu da se utakmica prekida i prije regularnog isteka vremena, ukoliko jedna od ekipa tijekom igre postigne 33 koša. Sljedeći suparnik hrvatskim košarkašima je reprezentacija Filipina, a utakmica se igra u srijedu.
Veslačica VK Istra iz Pule, Asja Žero nastupila je u polufinalnoj utrci samaca na 1000m osvojivši 5. mjesto s rezultatom 4:00.78. Asja je odlično krenula u trku i iskoristila svoju prednost dobrog i brzog starta, ali u finišu je nešto slabija pa je u konačnici zauzela 5. mjesto što joj je osiguralo nastup u B finalu i borbu za plasman od 7-12. mjesta.
Atletičarka AK Agrama iz Zagreba, koju trenira Mladen Katalinić, Romana Tea Kirinić na utrci 400m osvojila je drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 55.08 (čekamo službenu potvrdu je li ušla u finale ili ne; prema pravilima na OIM se trče i B, C, D finala).
Veslački dvojac bez Mile Čakarun i Mate Ledenko u polufinalnoj utrci na 1000m osvojili su 4. mjesto rezultatom 3:18.36, čime su ostvarili nastup u B finalu.
Od hrvatskih sportaša danas još nastupa tenisač Mate Pavić pojedinačno i u paru. U četvrtfinalu parova s tenisačem iz BiH Damirom Džumhurom igrat će protiv para Oliver Golding (VB)/Jiri Vesely (Češka). A pojedinačno u tzv. utješnom turniru, Pavić će igrati s Makedoncem Stefanom Micovom. U večernjoj polufinalnoj utrci na 50m slobodno, nastupa i plivač Ivan Levaj.