SINGAPUR, 15. kolovoza 2010. - Predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara London 2012 (LOCOG), Lord Sebastian Coe

SINGAPUR, 15. kolovoza 2010. - Predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara London 2012 (LOCOG), Lord Sebastian Coe i predsjednik Olimpijskog odbora Velike Britanije (British Olympic Association) Lord Colin Moynihan održali su konferenciju za novinare vezano uz prve OIM, ali i predstojeće Igre XXX olimpijade London 2012.

Lord Coe, bivši atletičar, osvajač dviju zlatnih i dviju srebrnih medalja na OI u Moskvi 1980. i na OI u Los Angelesu 1984., unatoč mnogim skepticima, pozdravio je ideju predsjednika MOO-a Jacquesa Roggea vezano uz pokretanje Olimpijskih igara mladih: „Nemam razloga ne vjerovati u uspjeh Igara; OIM će zasigurno postati konstanta u svijetu sporta. OIM mladim sportašima pružaju šansu za stjecanjem iskustva neophodnog za nastup na Olimpijskim igrama“.

Točno prije pet godina upravo u Singapuru članovi MOO-a su odlučili kako će London po treći put ugostiti Olimpijske igre i to 2012. godine: „Već sam nekoliko puta bio u Singapuru nakon 2005. i uvijek mu se rado vraćam. Singapur će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu.“
A što misli o Splitu i Kontinentalnom Kupu koji će se 4. i 5. rujna održati u rodnom gradu Blanke Vlašić, Coe je sažeo u jednu rečenicu: Dođite svi, vidimo se u Splitu u rujnu! Vjerujemo da nema boljeg poziva, nego kad osobno stiče od vrhunskog svjetskog atletičara, Lorda, političara i prije svega gospodina.