SINGAPUR, 13. kolovoza 2010. – Hrvatska delegacija sportaša i službenih osoba na OIM Singapur sretno je stigla na odredište. Umorni od dugog puta, otišli su na večeru i nakon toga na spavanje, kako bi već drugi dan započeli s laganim treninzima.

SINGAPUR, 13. kolovoza 2010. – Hrvatska delegacija sportaša i službenih osoba na OIM Singapur sretno je stigla na odredište. Umorni od dugog puta, otišli su na večeru i nakon toga na spavanje, kako bi već drugi dan započeli s laganim treninzima.

Mladi tenisač Mate Pavić po dolasku se nije osjećao najbolje, kao da ga je 'lovila' lagana prehlada, ali zato su već sljedeći dan, nakon odrađenog treninga, otišli na pregled te se uz nekoliko vitamina stanje bitno popravilo.
Trening je odradila i triatlonka Sara Vilić koja je ujedno i prva hrvatska sportašica koja je morala na doping kontrolu. No Sara je u prijepodnevnim satima odradila biciklistički trening, a popodne plivački. Malo im je nezgodno jer su treninzi na različitim mjestima, ali Sara se osjeća odlično i spremna je za svoj nastup već prvog dana Igara.

Delegacija je zadovoljna smještajem, iako se svi još privikavaju na vrućinu i visoku vlagu u zraku. Nekima su sportski objekti bliže Olimpijskom selu mladih, a nekima malo dalje. Tako stolnotenisačima treba 45 minuta do objekta, a dnevno odrade dva treninga.

Košarkaš Stipe Krstanović iznio je svoje dosadašnje dojmove:
„Nakon dugog puta i prolaska kroz sva silna osiguranja, stigli smo u Olimpijsko selo mladih dosta umorni. Cijeli kompleks mi je predivan, nema smeća, sve je jako čisto. Možda pokoju zamjerku mogu pronaći u hrani, ali zanemarivo je. Mi Hrvati uvijek očekujemo da nam je kao kod kuće, a tako naravno nije nigdje.“ Stipe je i iznio očekivanja oko nastupa hrvatskih sportaša: Vjerujem da će naši sportaši ovdje napraviti visoke rezultate i da ćemo se kući vratiti s zlatom.

Stjegonoša Ivan Horvat rekao je kako je iznimno ponosan što će na 1. OIM na svečanosti otvaranja Igara ponijeti hrvatsku zastavu: velika je to čast za mene osobno i jako sam sretan što sam ja izabran za stjegonošu. Inače, Ivan kaže da ga vlaga dosta smeta i da ima osjećaj kako ne može udahnuti nakon što napravi i najmanje zagrijavanje.

OIM u Singapuru su više od samog natjecanja. Igre su festival kulture, sporta, obrazovanja, gdje će mladi sportaši na zabavan način učiti o olimpijskim vrijednostima. Na trgu u Olimpijskom selu mladih odvijat će se većina tzv Kulturnog i obrazovnog programa OIM-a koji će mladima pružiti i obilje zabave.