ZAGREB, 10. lipnja 2010. – Na prvim povijesnim Olimpijskim igrama mladih (OIM), koje će se ove godine održati u Singapuru od 14. do 26. kolovoza, nastup je osiguralo 23 hrvatskih sportaša

ZAGREB, 10. lipnja 2010. – Na prvim povijesnim Olimpijskim igrama mladih (OIM), koje će se ove godine održati u Singapuru od 14. do 26. kolovoza, nastup je osiguralo 23 (uz jednog zamjenskog u košarci) hrvatskih sportaša koji će se natjecati u 13 sportova. Kod nekih sportova ostvarili smo kvote, no još nisu poznata imena sportaša koji će nastupiti u Singapuru. Odlazak hrvatske sportske delegacije planiran je za 10. kolovoza.
Sportaši koji su osigurali nastup na OIM:
Košarka – 3 sportaša (+ 1 zamjenski) – imena još nisu poznata
Kanu kajak – 1 sportaš – ime još nije poznato
Judo – Barbara Matić
Veslanje – Mate Ledenko, Mile Čakarun, Asja Žero
Streljaštvo – Valentina Pereglin, Tanja Perec, Tiziano Šuran
Triatlon – Sara Vilić
Taekwondo – 1 sportašica - ime još nije poznato
Stolni tenis – Mateja Jeger, Luka Fučec
Boks – Filip Hrgović
Plivanje – Ivan Biondić, Ivan Capan
Atletika – Ines Ikić, Romana Tea Kirinić, Ivan Horvat
Tenis – Mate Pavić
Gimnastika – 1 sportaš – ime još nije poznato

Pravo nastupa na OIM 'Singapur 2010' imaju mladi sportaši u dobi od 14 do 18 godina koji će se natjecati u 26 sportova. Očekuje se dolazak oko 3600 sportaša i oko 800 pratećih osoba iz 205 nacionalnih olimpijskih odbora, članova MOO-a. Na sportskom programu OIM-a nalaze se sportovi koji su na programu OI London 2012.

No, pojavljuje se problem s brojem pratećih osoba (trenera, liječnika, fizioterapeuta). Većina nacionalnih olimpijskih odbora izrazila je nezadovoljstvo odlukom organizatora prvih OIM i MOO-a da na ukupan broj sportaša dolazi 35% pratećih osoba što uvelike ograničava broj trenera i ostalih pratećih osoba koje će biti dio sportskih delegacija.

Odluka o pokretanju Olimpijskih igara mladih (OIM) donesena je na 177. zajedanju MOO-a u Guatemala Cityu 2007. godine, a Singapur je dobio domaćinstvo 21. veljače 2008.
Prve zimske OIM održat će se 2012. u Innsbrucku, a nastupit će oko 1000 sportaša u sedam sportova.