NANDŽING, 21. kolovoza 2014. - Brigita Matić osvojila je peti dan natjecanja na 2. OIM Nandžing brončanu medalju u mješovitom ekipnom dijelu judaškog turnira u kojem je nastupila s ekipom Douillet. Brigiti je ovo, nakon zlata osvojenog prije dva dana, druga medalja na ovim Igrama, a ukupno je to treća medalja za Hrvatsku.

 

U ekipnom dijelu nastupilo je 13 ekipa sa po ukupno sedam ili osam judašica i judaša iz različitih zemalja, a svaka je ekipa nazvana po velikanima juda. Napomenimo da je Brigita u svim svojim borbama porazila protivnice, među njima i Aleksandru Samardžić koju je već ranije pobijedila u borbi za zlato.

Sjajan uspjeh postigao je i plivač Nikola Obrovac na 50m prsno. U finale i polufinale je ušao s najboljim vremenom. S 27.97 u kvalifikacijama postavio je novi mlađi juniorski, juniorski, mlađi seniorski i seniorski rekord Hrvatske. Nikola se sutra u 13 sati po hrvatskom vremenu natječe u finalu.

Sven Arnar Seamundsson plivao je utrku na 800m slobodnim stilom i zauzeo 5. mjesto s vremenom 8:06.72, što je ujedno i novi juniorski, mlađi juniorski i seniorski rekord Hrvatske. Ema Šarar je 3. u kvalifikacijama utrke na 50m slobodnim stilom s vremenom 26.99.

Lea Rakovac i Tomislav Pucar u igri mješovitih parova izgubili su od Tajlanda 1:2, a zatim savladali južnoamerički par Edghill i Toranzos rezultom 3:0. Lea i Tomislav su s dvije pobjede i jednim porazom drugi u svojoj skupini te su prošli u eliminacijsku fazu koja se igra od sutra.

Eva Mustafić u kvalifikacijama je bacila kladivo 56.73, svoj osobni rekord, što je bilo dovoljno za prolaz u B finale. (hoo/msč)