NANDŽING, 18. kolovoza 2014. - Prva dva dana natjecanja na 2. Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu nastupilo je trinaest hrvatskih sportaša. Najuspješniji među njima bio je plivač Nikola Obrovac. Zauzeo je 5. mjesto u finalu 100m prsno s vremenom 1:01.94. Nikola je prošle godine bio brončani na Olimpijskom festivalu europske mladeži.

 

Gimnastičar Jakov Vlahek zauzeo je u današnjim kvalifikacijama 7. mjesto (13.650) na konju s hvataljkama i time ušao u subotnje finale. U kvalifikacijama višeboja bio je 21. te je 3. rezerva za sutrašnje finale.

Uspješna je bila i veslačica Marina Kaić u ženskom samcu koja se s vremenom 3:53.88 kvalificirala za sutrašnje polufinale.

Dvojac bez kormilara Ivo Bonacin i Bernard Samardžić moraju sutra veslati repesaž.

Maja Pavlinić u prvom je kolu badmintonskog turnira pobijedila Ukrajinku Vladyslavu 2:0 a zatim izgubila od Chia-Hsin Lee iz Tajvana. Sljedeći meč igra sutra protiv Kineskinje Jinjing Qin.

Stolnotenisačica Lea Rakovac izgubila je prvi meč od Austrijanke Karoline Mischek 1:3, ali je zato pobijedila Poljakinju Nataliju Bajor 3:0 i Gvajanku Chelsea Edghill 3:0. U današnjoj osmini finala bila je bolja od Gremlis Arvelo iz Venezuele (4:1). Tomislav Pucar danas je upisao dvije pobjede, protiv Švicarca Elije Schmida 3:1 i Katarca Al Naggara 3:0, te jedan poraz od Hongkonžanina Ka Tak Hunga (2:3).

Sven Arnar Seamundsson nije se uspio kvalificirati u polufinale 400m slobodno i 200m mješovito.

Judaš Lovro Kovač pobijedio je u prvoj borbi Kolumbijca Montoyu, ali je izgubio drugu borbu od Kubanca Silve Moralesa. U repesažu je bolji od njega bio Felix Penning iz Luksemburga.

Jedriličar Pavle Živanović nakon drugog je plova u klasi Byte CII na 5. mjestu, a Karla Šavar zauzela je u istoj klasi 19. mjesto.

Nino Serdarušić ispao je u prvom kolu teniskog turnira izgubivši od Clementa Geensa iz Belgije 2-0 (6:3, 6:2). Nastupio je i u paru s Cipraninom Chrysochosom. Bolji od njih bio je japanski dvojac Matsumura/Yamasaki (6:3, 6:4).