ZAGREB, 11. kolovoza 2014. - Hrvatska olimpijska delegacija mladih otputovala je 11. kolovoza 2014. godine na 2. Olimpijske igre mladih (OIM) koje se održavaju od 16. do 28. kolovoza u kineskom gradu Nandžingu.

 

U VIP salonu Zračne luke Zagreb, uz prigodne govore ispratili su ih dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden, pomoćnici glavnog tajnika HOO-a Damir Šegota, Ranko Ćetković i Biserka Vrbek, voditeljica službe za natjecateljski sport Uprave za sport MZOS-a Nataša Muždalo te predstavnici nacionalnih sportskih saveza.

U dvanaest dana natjecanja 24 hrvatskih sportašica i sportaša nastupit će u trinaest sportova - Eva Mustafić u atletici, Luka Prtenjača, Luka Plantić i Toni Filipi u boksu, Maja Pavlinić u badmintonu, Jakov Vlahek u gimnastici, Pavle Živanović i Karla Šavar u jedrenju, Brigita Matić i Lovro Kovač u judu, Petar Fileš u mačevanju, Sven Arnar Seamundsson, Nikola Obrovac i Ema Šarar u plivanju, Borna Petanjek i Ivana Babić u streljaštvu, Tomislav Pucar i Lea Rakovac u stolnom tenisu, Ivana Babić i Matea Jelić u taekwondou, Nino Serdarušić u tenisu te Bernard Samardžić, Ivo Bonacin i Marina Kaić u veslanju. Program OIM uključuje svih 29 sportova s programa olimpijskih igara, a pokazni sportovi u Nandžingu bit će sportsko penjanje, koturaljkanje, skateboarding i wushu.

Svečanost otvaranja održat će se 16. kolovoza u Olimpijskom sportskom centru u Nandžingu, a već 17. kolovoza naši će se mladi olimpijci natjecati u plivanju, gimnastici, stolnom tenisu, veslanju, tenisu i badmintonu. (hoo/msč)