Zagreb, 21. listopada 2018. - U zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman rodbina i prijatelji priredili su doček mladim hrvatskim olimpijcima i olimpijkama na povratku s OIM-a u Buenos Airesu. Najviše cvijeća dobile su srebrne rukometašice na pijesku, ujedno i jedina naša ženska ekipa na OIM-u, a dojam najsretnije osobe ostavila je sjajna judašica Ana Viktorija Puljiz, okićena ekipnim zlatom i pojedinačnom broncom oko vrata.

- Osjećam se presretno s dva odličja oko vrata po povratku s prvim Olimpijskih igara, a uz to, bila sam i nositeljica hrvatske zastave na svečanosti zatvaranja Igara, ne znam što bih više poželjela - kazala je Puljiz, dodavši u tri riječi i što je proživljavala kao hrvatska stjegonošica: - Uzbuđenje, ponos i čast!

Srebrna rukometašica na pijesku Mia Bošnjak vratila se ranije u odnosu na suigračice, ali ih je dočekala s kolajnom oko vrata i u sportskoj opremi tvrtke 4F, sponzora hrvatskih olimpijaca:
- Zbog školskih i klupskih obveza morala sam se vratiti koji dan prije suigračica i sada sam im na dočeku kako bismo i ovom prilikom bile kompletne, zapravo - ono što smo cijelo vrijeme bile u Buenos Airesu - prava ekipa!

Najveće mlade uzdanice hrvatskog veslanja, braća Lončarić, bili su i previše samokritični za svoj nastup (vrlo dobro ukupno 6. mjesto):
- Sve je bilo dobro do polufinala, u kojem smo napravili pogrešku koja nas je koštala finala i borbe za medalje…
No, osim što je to bila disciplina veslačkog sprinta na 500 m, potpuno nekompatibilna za njihove utrke na 2000 m, veslačice Izabela Krakić i Aria Cvitanović pojasnile su i dodatne probleme s kojim su se suočile:
- Staza je imala okomite zidove i kako je stalno bilo vjetrovito, valovi su sve nas prilično ljuljali, bilo je čak i prevrtanja, a to za veslanje baš i nisu dobri uvjeti. Naprosto nismo naviknute na to..

Ipak, svi naši mladi olimpijci i olimpijke na nedjeljnom dočeku u Zagrebu jedinstveni su u zaključku: OIM je bio vrhunski doživljaj! (hoo/vk)