Tarragona, 1. srpnja 2018. - Svečanošću zatvaranja XVIII. mediteranskih igara na stadionu Nou Estadi del Gimnàstic u Tarragoni završilo je desetodnevno natjecanje sportašica i sportaša iz 26 većinom mediteranskih država s tri kontinenta.

Na svečanosti su govorili predsjednik Međunarodnog odbora mediteranskih igara (MOMI) Amar Addadi, gradonačelnik Tarragone i predsjednik Organizacijskog odbora MI 2018. Josep Fèlix Ballesteros, te predsjednik Španjolskog olimpijskog odbora Alejandro Blanco. Nazočila je i Noureddine Boukhatem, gradonačelnica Orana, alžirskog grada koji će tri godine nakon Tarragone organizirati XIX. mediteranske igre. Na kraju svečanosti zastava Međunarodnog odbora Mediteranskih igara spuštena je s jarbola stadiona u Tarragoni i predana alžirskim predstavnicima koji već rade na pripremi i organizaciji idućih Igara.

Katalonski glazbenici uveličali su svečanost atraktivnim nastupima, a sve je kulminiralo velikim vatrometom, kao i prilikom otvaranja Igara.

Hrvatsku zastavu na zatvaranju MI u Tarragoni skupa su nosili naši zlatni boćari - Nives Jelovica i Pero Ćubela. Svoje odlične nastupe i zaslužena odličja u preciznom izbijanju ugradili su u ukupnih 17 (9 zlatnih, 5 srebrnih i 3 brončane) hrvatskih kolajni. Najuspješniji su bili Talijani sa 156 medalja, Španjolci su osvojili 122, Francuzi 99, Turci 95…
Kao što je spomenuto, sljedeće Mediteranske igre predviđene su 2021. godine u alžirskom Oranu. (hoo/vk)