Tarragona, 28. lipnja 2018. - Iako su nas u predvečerje srebrom i broncom razveselile taekwondašice Tomić i Glasnović, sedmi, ujedno i najuspješniji, natjecateljski dan hrvatskih sportaš(ic)ana MI u Tarragoni očekivano je bio u znaku zlatne medalje Sandre Perković u bacanju diska.

Za novo zlato u kolekciji Sandri je bio dovoljan prvi hitac od 66.46 metara. Portugalka Ca je bila druga sa 60.05, a Grkinja Anagnostopoulou sa 58.85 metara. Petak donosi finalne nastupe Martina Markovića u disku te Andree Ivančević i Ivane Lončarek na 100 m s preponama.

Boksač Leo Cvetković (kategorija do 81 kg) poražen je u četvrtfinalnom dvoboju od Alžirca Mohameda Houmrija, naizgled s uvjerljivih 5-0, ali svaka runda bodovana je (od svih pet sudaca) sa po 10-9. U petak se teškaš Toni Filipi bori za finale protiv europskog prvaka, Francuza Ombe Biangola. Podsjetimo, Filipi ima osigurano brončano odličje.

Marino Milićević je bio drugi u borbi za polufinale muške konkurencije brzinskog izbijanja i u petak mu slijedi borba sa Slovencem Borčnikom, a predvečer možda i borba za medalje. Carrolina Bajrić je peta, također u brzinskom izbijanju, a u petak na boćalište izlaze i natjecatelji u preciznom izbijanju.

Golfer Marko Stepinac završio je nastup na Mediteranskim igrama zadržavši dan prije zasluženo 19. mjesto.

Uspjeh odbojkašica (četvrtfinalna pobjeda nad Portugalom 3-1) nisu slijedili i odbojkaši na pijesku Josip Pribanić i Marin Jerčić. U napetoj utakmici izgubili su od ciparskog para Apostolou, Knežević sa 1-2 u setovima (17-21, 22-20, 18-20). Na 14-13 u trećem setu naši su “pjeskaši” propustili set-meč loptu. U sklopu skupine C u petak ih očekuju Francuzi Gauthier i Thiercy. I košarkaši u inačici 3x3 poraženi su na startu razigravanja u skupini (B). Bolji su bili Tunižani sa 12-7. U petak igraju s Talijanima…

A rukometni petak u Tarragoni donosi polufinalnu “poslasticu” - sraz mladih hrvatskih rukometaša sa Španjolcima.

Oboje naših veslača ostali su u konkurenciji za odličja. Laki samac Luka Radonić izborio je izravan nastup u polufinalu (u petak), pobijedivši u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a uspješna je bila i Josipa Jurković u ženskom samcu. Drugim mjestom u izlučnoj skupini prošla je izravno u subotnji finale zbog malog broja prijavljenih veslačica.

Nakon rezultatski najuspješnijeg dana na MI u Tarragoni (zlato, srebro i bronca) hrvatska trenutačno ima devet medalja - dva zlata, četiri srebra i tri bronce. (hoo/vk)