Tarragona, 28. lipnja 2018. - Sedmog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Tarragoni startala su i natjecanja u taekwondou, a naše prve dvije predstavnice okitile su se i odličjima. Kristina Tomić osvojila je srebro, a Nikita Glasnović broncu.

Tomić je u kategoriji do 49 kg najprije pobijedila Španjolku Blanku Palmer Soler 12-5, potom u polufinalu Srbijanku Vanju Stanković s uvjerljivih 20-8, da bi u borbi za najsjajnije odličje tzv. zlatnim bodom izgubila od Turkinje Rukiye Yildiram (11-12). Glasnović je također sjajno počela, svladavši Srbijanku Aleksandru Radmilović 19-8, ali je u polufinalu nes(p)retno izgubila od Egipćanke Radwe Elsayed 13-16.

 

Hrvatske odbojkašice, pod vodstvom privremenog izbornika Frane Žanića, ne znaju za poraz. Ubilježile su treći trijumf u nizu. U četvrtfinalnoj utakmici svladale su iznimno borbene Portugalke sa 3-1 (26-24, 16-25, 28-26, 25-20). U borbu za odličja u petak će protiv jakih Turkinja, kao i odbojkaši kojima s Turcima slijedi razigravanje za redoslijed od petog do osmog mjesta.
S odličjima taekwondašica Tomić i Glasnović Hrvatska sada ima ukupno osam - zlato, četiri srebra i tri bronce. (hoo/vk)