Tarragona, 26. lipnja 2018. - Hrvatski dizač utega Amar Musić osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni. U vrlo respektabilnoj konkurenciji, Musić je u svojoj kategoriji (85 kg) izbačajem uspio podići stotinu kilograma više od vlastite težine.

Pobjedničkih 185 kilograma ostvario je u posljednjoj, trećoj seriji, nadmašivši za jedan kilogram drugoplasiranog Tunižanina Ramzija Bahloulija, dotad vodećeg u finalnoj skupini. Bronca je pripala Grku Dimitriosu Aslanidisu s podignuta 183 kilograma.

 

- Kakva je konkurencija bila, najbolji trojac bi završio i na postolju Europskog prvenstva - ustvrdio je zadovoljni trener našeg najboljeg dizača, Boško Čavka.

 

U dizačkoj disciplini trzajem Musić je zauzeo četvrto mjesto. Zaustavio se na 146 kilograma, pet manje od brončanog Bahloulija. Pobijedio je Talijan Cristiano Giuseppe Ficco s podignuta 153 kilograma.

Ovo je četvrta medalja hrvatskih sportašica i sportaša na MI u Tarragoni, a prva zlatna. Srebro je osvojio karatist Enes Garibović, a bronce hrvači Božo Starčević i Ivan Lizatović. (hoo/vk)