Tarragona, 22. lipnja 2018. - Svečanim mimohodom sportašica i sportaša iz 26 država sudionica, na stadionu Nou Estadi de Tarragona u Tarragoni, otvorene su XVIII. mediteranske igre. Španjolski kralj Filip VI, premijer Pedro Sanchez i katalonski predsjednik Quim Torra u prvom su zajedničkom nastupu proglasili Igre otvorenima.

Hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja MI nosio je Josip Glasnović, zlatni olimpijski strijelac iz Rio de Janeira, a u mimohodu je nastupalo tridesetak sportaš(ic)a i članova Misije HOO-a.

Od 22. lipnja do 1. srpnja u Tarragoni će se u 33 sporta i sportske discipline za odličja boriti 3622 sportaša i sportašice, a među njima i 99 s hrvatskim grbom na natjecateljskoj opremi (67+32).

Inače, 22. lipnja je bio i prvi natjecateljski dan, a za Lijepu našu “led su probili” streličari - Matija Mihalić i Alen Remar. Prema riječima trenera Nenada Mihalića, unatoč pojačanom vjetru, prvi dan je bio rezultatski vrlo solidan. Streličari nastavljaju svoj kvalifikacijski put u subotu, a pridružit će im se naši predstavnici iz još osam sportova: boćanja, kajaka, karatea, odbojke (i muški i žene), plivanja, rukometa (u petak je Halil Jaganjac dobio tortu za 20. rođendan!), streljaštva i triatlona. (hoo/vk)