Tarragona, 20. lipnja 2018. - Hrvatska trobojnica svečano je podignuta ispod središnje tribine stadiona Nou Estadi di Tarragona, na kojem će za dva dana biti otvorene XVIII. mediteranske igre.

Zanimljivo je da se naš barjak prvi (od 26 država sudionica) zavihorio na poprištu Igara u Tarragoni, a tom činu nazočilo je dvadesetak sportaša i članova Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Šef Misije HOO-a, Damir Šegota uručio je domaćinu prigodni dar, potom je uz zvuke Lijepe naše, prilično zagušene dječjim krikovima iz obližnjeg zabavnog parka, hrvatska zastava podignuta na jarbol.

Tijekom deset natjecateljskih dana (22. lipnja - 1. srpnja), Hrvatsku će u Tarragoni predstavljati 99 sportaša iz 23 sporta i sportske discipline, a ukupno će nastupiti 3622 sportaša u 33 sporta. Među 26 različitih nacija najbrojniji su Talijani (419), potom domaćini - Španjolci (396), Turci (365) i Francuzi (310).

Tarragona (82 kilometra južno od Barcelone) prestižna je turistička destinacija Katalonije (i Španjolske), tako da je u njoj sve podređeno spomenutoj unosnoj gospodarskoj grani. Unatoč činjenici da su Mediteranske igre prolongirane za godinu dana, u organizacijskom pogledu previše je upitnika i improvizacije. (hoo/vk)