Zagreb, 8. lipnja 2018. - Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni (22. lipnja - 1. srpnja 2018.) Hrvatsku će predstavljati 99 sportašica i sportaša iz 23 sporta. Najviše ih je iz odbojke (24), koja će nastupiti s obje seniorske reprezentacije te muškim parom u inačici na pijesku, potom iz muškog rukometa (16).

U ostalim sportovima na popisu su i iznimno trofejni sportašice i sportaši. Predvode ih olimpijski pobjednici - Sandra Perković, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović. Jake snage našeg streljaštva upotpunit će i brončana olimpijka iz Pekinga 2008., Snježana Pejčić. Među šestero atletičara još su: Stipe Žunić, Andrea Ivančević, Martin Marković, Filip Mihaljević i Ivana Lončarek. Četiri velike damske uzdanice imamo u taekwondou: Nikitu Glasnović, Mateu Jelić, Kristinu Tomić i Ivu Radoš, a čak petero boraca u karateu. Naravno, imat ćemo predstavnike (4) i u tradicionalnom mediteranskom sportu - boćanju, kao i u još petnaestak sportova, među kojima je premijerno i triatlon, s hrvatskim adutom Lukom Paliskom... 

Kada se sportašicama i sportašima pridodaju treneri, liječnici, fizioterapeuti i ostalo prateće osoblje, hrvatsko sportsko izaslanstvo na MI u Tarragoni broji ukupno 163 osobe. U toj brojci je i šest administrativnih članova Misije HOO-a, predvođenih šefom Misije Damirom Šegotom, a Hrvatsku će na MI u Tarragoni predstavljati još i 15 sudaca iz 13 sportova. 

Na XVII. mediteranskim igrama u Mersinu 2013. godine nastupilo je 100 hrvatskih sportašica i sportaša. Osvojili su 11 zlatnih, 7 srebrnih i 9 brončanih medalja. Broj osvojenih zlatnih odličja najbolji je učinak hrvatskih sportaša u povijesti ovog natjecanja do danas (2018.). Prije Mersina najviše su zlata, devet, osvojili 1993. godine, na Igrama u francuskom Languedoc Roussilionu. (hoo/vk)