Zagreb, 4. svibnja 2018. - Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni (od 22. lipnja do 1. srpnja) prvi put će na programu biti i triatlon, a debitantskom prezentacijom ovog zahtjevnog sporta na tradicionalnoj multisportskoj priredbi, jednako su zadovoljni i domaćini Igara i vodstvo Međunarodne triatlonske federacije (ITU).

Triatlon se održava kao pojedinačno natjecanje na sprinterskim dionicama (750 m plivanjem, 20 km biciklom, 5 km trčanjem), a na rasporedu je već 23. lipnja, dan nakon svečanosti otvaranja Igara. To je vrlo brz i uzbudljiv format koji omogućuje najboljim sportašima ravnopravno natjecanje bez obzira na razinu razvoja triatlona u njihovim državama.
Nacionalni olimpijski odbori moći će nastupiti s najviše dva muška i dvije ženske predstavnice, a cilj je punopravno sudjelovanje svih država u članstvu MOMI-ja. U premijernom izdanju triatlona na Mediteranskim igrama u Tarragoni i Hrvatska bi trebala imati predstavnika. Najizgledniji za nastup je Labinjanin Luka Paliska, zasad naš jedini prijavljeni triatlonac. (hoo/vk)