PESCARA, 4. srpnja 2009. (Hina) - Pretposljednjeg dana 16. Mediteranskih igara u Pescari hrvatski sportaši osvojili su još šest medalja, zlatnu košarkaši, tri srebrne jedriličari, a jednu kajakaš Stjepan Janić, dok su odbojkašice stigle do bronce. S ovim medaljama broj odličja hrvatskih sportaša u Pescari se popeo na 28.

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija osvojila je zlatnu medalju, a u finalnom dvoboju naši su igrači po drugi put na ovom turniru svladali reprezentaciju Grčke, ovoga puta sa 72-60 (23-16, 16-16, 17-19, 16-9). Naši su igrači od početka dvoboja držali rezultatsku kontroli, prvu su četvrtinu riješili u svoju korist sa sedam poena prednosti, a u drugoj su imali i 10 pogodaka viška. Mali pad u igri dogodio se u trećem dijelu, te su Grci uspjeli smanjiti na tri koša razlike, ali više od toga nisu mogli. Najefikasniji u našoj momčadi u finalnom dvoboju bili su Damir Rančić sa 20 i Ante Tomić sa 13 pogodaka.
Nakon tjedna igre živaca sa slabim vjetrom, odgodama i prekidima plovova hrvatski su se jedriličari na Mediteranskim igrama okitili s tri srebrne medalje. U Laseru odličje je uzeo Tonči Stipanović, u muškom 470 Šime Fantela i Igor Marenić, a u Laser Radialu Tina Mihelić. Danielu Miheliću pripalo je peto mjesto u Laseru, a Eniji Ninčević i Romani Župan sedmo u ženskom 470. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog jedrenja na MI, od osamostaljenja Hrvatske naši su jedriličari ukupno osvojili dvije medalje, a u Pescari tri.
Posljednjeg dana regate nije se jedrilo zbog preslabog vjetra. Nešto iza 12 sati suci su flotu pozvali na more, zadnji rok za start bilo je 14.30. U 14.20 regatni je odbor krenuo s procedurom starta, međutim nije bilo dovoljno vjetra, uslijedio je prekid procedure i signal za kraj regate.
Kajakaš na mirnim vodama Stjepan Janić osvojio je srebrnu medalju u disciplini kajak jednosjed 500 metara. Janić, koji je u petak osvojio brončano odličje na 1000 metara, do svoje druge medalje na MI u Pescari je stigao s vremenom 1:45.125 minuta, 0.1 sekundu brži je bio zlatni Španjolac Francisco Llera Blanco, dok je brončano odličje osvojio još jedan Španjolac Ekaitz Sayes Sistiaga sa samo 25 stotinki slabijim vremenom od Janića. Stjepan Janić je s bratom Mićom nastupio i u finalu kajaka dvosjeda na 500 metara gdje je zauzeo sedmo mjesto, dok Maja Sudar nije uspjela izboriti nastup u finalu kajakašica na 500m.
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija osvojila je brončanu medalju, naše su igračice u dvoboju za 3. mjesto svladale selekciju Grčke sa 3-0 (25-14, 25-21, 25-18).
Hrvatski vaterpolisti su u polufinalu izgubili od Srbije sa 8-14 (3-4, 1-5, 2-4, 2-1), te će u nedjelju igrati s Italijom.
Oba hrvatska judaša, koja su u subotu nastupili na Mediteranskim igrama u Pescari, oprostila su se od natjecanja porazima već u 1. kolu. Potencijalni kandidat za medalju u kategoriji do 81 kilograma Tomislav Marijanović izgubio je od Francuza Antoinea Jeannina ipponom nakon dvije minute borbe. Kako Francuz nije prošao dalje u sljedećem kolu, Marijanović je izgubio priliku da se kroz repasaž bori za broncu. Istu sudbinu doživio je i Zagrepčanin Dragan Crnov u kategoriji do 73 kilograma, kojeg je ipponom svladao Japanac sa španjolskim državljanstvom Kiyoshija Uematsua dvije sekunde prije isteka dvoboja. Dvadesetčetverogodišnji Crnov također je imao nesreću da Španjolac nije prošao dalje i za njega su Mediteranske igre završene nakon samo jedne borbe.


5. srpanj (NEDJELJA)

JUDO
10:30 Ž kategorija 70 kg kvalifikacije Kristina Marijanović "Febo Sports Hall"-Pescara
15:00 Ž kategorija 70 kg finale Kristina Marijanović "Febo Sports Hall"-Pescara
VATERPOLO
15:30 M za 3. mjesto HRVATSKA - Italija "Le Naiadi" Swimming Pool