Zagreb, 30. lipnja 2009.- Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader uputio je u ime Vlade RH i osobno, brzojav čestitku osvajačima odličja i riječi potpore članovima hrvatske mediteranske delegacije na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. U čestitci koja je stigla na adresu Hrvatskog olimpijskog odbora, stoji;

Zagreb, 30. lipnja 2009. - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader uputio je u ime Vlade RH i osobno, brzojav čestitku osvajačima odličja i riječi potpore članovima hrvatske mediteranske delegacije na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. U čestitci koja je stigla na adresu Hrvatskog olimpijskog odbora, stoji;
„S velikim sam zanimanjem pratio nastup naših športaša na Mediteranskim igrama u Pescari. Hrvatski su natjecatelji svojim dosadašnjim nastupom pokazali da pripadaju svjetskom sportskom vrhu.
Srdačno čestitam Snježani Pejčić na osvajanju zlatnog odličja u disciplini malokalibarska puška trostav, 50 metara, Sanji Jovanović na njenoj petoj mediteranskoj medalji, bronci na 50 metara leđno te veslačima Mariju Vekiću na srebrnoj medalji u samcu i Mirni Rajle Brođanac na bronci u lakim samcima.
U ime Vlade RH i osobno svim sportašicama, sportašima i stručnom vodstvu upućujem iskrene čestitke i želim puno sportskih postignuća u budućim natjecanjima“.