Oran, 5. srpnja 2022. - Pretposljednjeg natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Oranu Hrvatska plivačica Ana Blažević zauzela je četvrto mjesto u finalnoj utrci na 200 prsno, međutim, prema ostvarenom vremenu (2:30.15), odnosno zaostatku za konkurenticama ne možemo ustvrditi da joj je medalja iskliznula iz ruku.

 

Trećeplasirana Portugalka Raquel Gomes Ramos isplivala je dionicu od 200 m za 2:28.35, što je skoro dvije sekunde brže vrijeme od hrvatske predstavnice. Zlatnu medalju osvojila je Turkinja Viktoria Gunes (2:26.48), dok je srebrna bila Španjolka Marina Garcia Urzainqui (2:27.32).

Ostaje žal za činjenicom da je prvih 100 metara Blažević odlično plivala i kao drugoplasirana itekako je bila konkurentna za odličje. U drugoj polovici utrke pala je na najnezahvalnije - četvrto mjesto. Na upola kraćoj dionici iste discipline Ana Blažević je zauzela sedmo mjesto. Njezino četvrto mjesto na 200 m prsno najbolji je domet naših plivač(ic)a na Igrama u Oranu.  

Petar Fileš zauzeo je 15. mjesto u disciplini floret mačevalačkog turnira u Oranu. Sudjelovali su predstavnici 16 država.   

Mediteranske igre završavaju 6. srpnja. Hrvatska ima 22 osvojene medalje i osigurano odličje rukometašica koje finalni ogled sa Španjolkama igraju posljednjeg dana MI-ja.