Oran, 4. srpnja 2022. - Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na XIX. Mediteranskim igrama u Oranu. U finalu mediteranskog turnira naši odbojkaši svladali su Španjolsku s 3-0 (po setovima: 25-22, 30-28 i 25-20). Bronca je pripala Talijanima koji su bili bolji od Francuza s 3-1 (22-25, 25-20, 25-15, 31-29).

 

U novom sjajnom momčadskom  izdanju hrvatskih odbojkaša poslovično je prednjačio Petara Đirlić (16 poena), ali po bodovnom učinku odlično ga je slijedio kapetan Marko Sedlaček (15). Prije četiri godine, na Igrama u Tarragoni, zlatnu medalju pomalo senzacionalno osvojile su hrvatske odbojkašice, sada u Oranu - najbolji su naši odbojkaši. Zlato odbojkaša 22. je medalja hrvatskih sportaša i sportašica u Oranu.

U momčadskoj/ekipnoj konkurenciji Hrvatskoj se smiješi još jedno vrijedno odličje. Ženska rukometna reprezentacija plasirala se u ponedjeljak u finale Mediteranskih igara, nakon što je u polufinalu s 31-20 (16-12) pobijedila Srbiju. Najbolje u našim redovima bile su Katarina Pavlović i Tina Barišić (po 8 pogodaka), a Lana Jarak dodala je 7. Srbijansku reprezentaciju predvodila je Aleksandra Vukojlović s osam pogodaka.

U srijedu će naše rukometašice igrati u finalu sa Španjolkama koje su u drugom polufinalu svladale Portugal s 26-24.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita muškoj odbojkaškoj reprezentaciji osvajanje zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Oranu!