Oran, 4. srpnja 2022. - Osmog natjecateljskog dana Mediteranskih igara u Oranu, u trofejnu hrvatsku kolekciju stigle su nove medalje iz taekwondoa. Olimpijska pobjednica Matea Jelić obranila je naslov mediteranske pobjednice iz Tarragone 2018., pobijedivši u finalu do 67 kg Španjolku Ceciliju Castro Burgos s 8-7.

Na putu do zlatnog odličja sjajna Hrvatica najprije je u četvrtfinalu svladala Makedonku Anamariju Georgijevsku s 28-5, a u polufinalu Egipćanku Ayu Shehatu s 8-5. No, osim zlata Matee Jelić, iz taekwondoa nam je stigla i brončana medalja Nike Petanjek u kategoriji iznad 67 kg. U četvrtfinalnom dvoboju eliminirala je Španjolku Taniu Mariu Castineira sa 7-4, ali u polufinalu je od nje, s tijesnih 11-10, bila bolja Turkinja Nafia Kus.

Od hrvatskih predstavnika u ponedjeljak je nastupio i Josip Teskera koji je zaustavljen u četvrtfinalu kategorije do 58 kg. Poražen je od turskog predstavnika Omera Faruka Dayioglua.

Hrvatska je trenutačno ima 21 osvojenu medalju, od čega je 5 zlatnih, 6 srebrnih i 10 brončanih, a ima osigurane još dvije u momčadskoj/ekipnoj konkurenciji (odbojka i rukomet). Samo iz taekwondoa stigle su dvije zlatne i tri brončane medalje, po čemu je taj sport naš najtrofejniji na Igrama u Oranu. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Matei Jelić na osvojenoj zlatnoj i Niki Petanjek na osvojenoj brončanoj medalji na Mediteranskim igrama u Oranu!