Zagreb, 4. srpnja 2022. - Dva dana prije završetka Mediteranskih igara u Oranu, u Hrvatsku se vratila skupina od 29 sudionika, među kojima su bili i osvajači(ce) mediteranskih odličja. Budući da su čarterom doputovali do Ljubljane, a potom cestovnim načinom do svojih destinacija, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je doček najbrojnijoj skupini ispred prostorija u zagrebačkom Domu sportova.

 

Pred mikrofone i kamere „sedme sile“ na prigodnoj konferenciji za medije stali su: zlatna bacačica diska Marija Tolj, zlatni i srebrni gimnastičari na konju s hvataljkama Mateo Žugec i Jakov Vlahek, dvije brončane judašice - Iva Oberan i Petrunjela Pavić, polovica brončanog badmintonaškog para Luka Ban, streličar Alen Remar i boćar Pero Ćubela. U pratnji su im bili treneri Lucijan Krce (gimnastika), Igor Čimbur (badminton) te fizioterapeut Tomislav Zalović.
Dojmove s Igara u Oranu izreklo je šestero osvajača medalja, iskazavši zadovoljstvo postignutim, uz najavu novih natjecateljskih izazova nakon kratkog odmora.

 

Iz Ljubljane izravno za Split (Solin i Zadar) otputovali su: Dragan Crnov, Ana Viktorija Puljiz, Marko Kumrić (svi iz juda) te Ana Đerek, Miroslav Končarević i Ratko Vuković (gimnastika), a izravno za Rijeku - predstavnici boćanja: Marino Milićević, Carrolina Bajrić, Ria Vojković, Vjekoslav Matetić i Dean Klarić, kao i judaš Robert Klačar.
U srijedu i četvrtak očekuje se povratak preostalih članova hrvatskog sportskog izaslanstva s Mediteranskih igara u Oranu. (hoo/vk)

 

Na donjim poveznicama je medijski materijal s dočeka današnje skupine sportaša s Mediteranskih igara:

Tonske izjave - https://we.tl/t-2TL9Cto3m4
Video izjave i pokrivni kadrovi (sirovina) - https://we.tl/t-uBG6mQlxM9
Fotografije - https://we.tl/t-T4zMmGsFwA