Oran, 3. srpnja 2022. (Hina) - Pravu berbu odličja priredili su nam naši reprezentativci u taekwondou u nedjeljnom programu na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu. Ivan Šapina osvojio je zlatnu medalju, dok su se broncama okitili Bruna Duvančić i Lovre Brečić.

U kategoriji preko 80 kg Ivan Šapina se pokazao nepobjedivim. U četvrtfinalu je s uvjerljivih 24-3 pobijedio Dinka Šegedina iz BiH, potom je u polufinalu slavio protiv Talijana Roberta Botte (18-15) i za kraj ostvario pobjedu protiv marokanskog predstavnika Ayouba Bassela (35-25).

Bruna Duvančić je četvrtfinalnom pobjedom 11-9 protiv Tunižanke Ikram Dhahri osigurala najmanje broncu u kategoriji do 49 kg, a na putu prema finalu zapela je u dvoboju protiv Turkinje Merve Dincel koja je slavila 7-5.

Brončanu medalju osvojio je i Lovre Brečić u kategoriji do 68 kg. Krenuo je pobjedom u osmini finala nad Micheleom Ceccaronijem iz San Marina 26-6 te uvjerljivom četvrtfinalnom pobjedom 42-10 protiv Albanca Juirda Canija. No, izgubio je polufinalni dvoboj s Turčinom Hakanom Recberom (33-36). 

S trima taekwondaškim medaljama broj hrvatskih kolajni u Alžiru - ukupno 18, premašio je domet s prošlih Igara  iz Tarragone (17 odličja).

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ivanu Šapini osvajanje zlatne te Bruni Duvančić i Lovri Brečiću osvajanje brončanih kolajni u taekwondou na Mediteranskim igrama u Oranu!